GLEDE: Det ble glede hos Skattkammeret i Spjelkavika da Sparebanken Møre kom med to nye sykler og ei vogn for barn etter tyveri av to sykler i vår. (F.v) medarbeider i Skattkammeret Sondre Stensbøl, virksomhetsleder Espen Ellefsen, Sondre Skulstad, rådgiver i Sparebanken Møre, der Andreas Ulvestad er banksjef. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Sykler stjålet

Sparebanken Møre kom med to nye sykler etter sykkeltyveri, og en ekstra bonus.

 


byline friwal

20.september 2021 

Spjelkavika.no | Nyheter:

-Vi ble frastjålet to sykler tidlig i vår, sier virksomhetsleder ved Skattkammeret i Spjelkaivka, Espen Ellefsen.
 
 
Dyre sykler
 
-Den ene sykkelen var dessverre ikke låst og ble dermed stjålet. På den andre var det lås, men denne klippet tyvene over og forsvant med den, sier han.
 
Det er dyre sykler som er stjålet fra Skattkammeret, der en faktisk slipper og stjele for å kunne sykle.
 
De låner nemlig ut sykler gratis, og har i vår og somme i tillegg kjørt aksjonen ”Gi det videre”, en ordning der folk kan levere inn sykler andre kan få gratis.
 
 
Ga bort sykler
 
Skattkammeret og samarbeidspartnerne deres flikket og fikset på alle syklene som kom inn, før de fikk nye eiere.
 
Tyveri fra Skattkammeret virker dermed rimelig unødvendig.
 
-Vi delte ut rundt 70 sykler under ”Gi det videre”, så vi så klart et stort behov, forteller Ellefsen.
 
Tyveri er ergrelig, men heldigvis for Skattkammeret og alle som låner sykler hos dem, så finnes det noen som mener slik urett bør rettes opp igjen.
 
I dette tilfellet ble tyveriene diskutert i Sparebanken Møre.
 
 
Sykler og vogn
 
-Vi fikk med oss at to sykler var stjålet fra Skattkammeret, det synes vi ikke noe om, og bestemte oss for å gjøre noe med akkurat det, sier banksjef Andreas Ulvestad.
 
Han og bankrådgiver Sondre Skulstad troppet opp hos Skattkammeret. Og med seg hadde de to sykler og en ekstra bonus.
 
-Vi la på ei vogn som skal trekkes med sykkel og plass til to barn, sier banksjefen, som selv har barn og god erfaring med en slik vogn.
 
-De er helt supre for småbarnsfamilier når en skal på sykkeltur, sier han.
 
 
Tok tid
 
-Skattkammeret gjør en god jobb, derfor er det ekstra kjedelig når slikt skjer. Men nå har de fått to nye sykler og ei vogn de kan låne ut, og vi synes det er fint å kunne være med å bidra til slikt, forteller Ulvestad, som fikk levert sykler og vogn tidligere i sommer.
 
-Vi fant ut at vi ville være kjapt ute, men det var ingen enkel sak med frakt lenger og faktisk vanskelig å få leveringer for tiden. Men de kom på heldigvis plass etter hvert.
(Saken fortsetter under bildet):

20 SYKLER: -Nå har vi rundt tjue sykler og tre vogner til utlån, forteller virksomhetsleder Espen Ellefsen.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

Fantastisk

 
-Det er fantastisk at Sparebanken Møre vill være med på dette, og at vi dermed kunne sette de to syklene til utlån så raskt, sier Ellefsen.
 
-De har faktisk vært hyppig utlånt den tiden vi har hatt dem, sier han.
 
 
Populært
 
-Vi har nå tre slike vogner, samt rundt tjue sykler til utlån, forteller Ellefsen, om en ordning som har blitt veldig populært. Ja så populært at de godt kunne hatt inne flere sykler og annet utstyr, men at det er lokalets størrelser som begrenser dem.
 
-Og så er det slik at når folk kommer og låner en sykkel så låner de i snitt fire ting. Sykkel, hjelm, lås og kanskje ei slik vogn, eller et campingtelt til å overnatte i, forteller han.
 
-Dette er også robuste sykler som tåler å bli brukt, så vi er veldig takknemlige for at banken stilte opp, sier virksomhetsleder Ellefsen.