BILLIG: Å få parkere bilen i tolv timer "gratis" på Moa, og få tur retur billett til byen blir mulig fra mandag. (F.v) Knut Furu Strømmen, prosjektleder i Møre og Romsdal fylkeskommune, Eva Vinje Aurdal, ordfører i Ålesund, bussjåfør Aamro Qendah i Vy Buss og Roar Salen, leder i Ålesund parkering. Foto: FRAM/Ålesund kommune


Billig løsning

Enkelt og billig, skriver FRAM og Ålesund kommune i en pressemelding.

 


30.september 2021 

Spjelkavika.no | NYHETER:

Mandag starter prøveprosjektet som Ålesund kommune, Møre og Romsdal fylkeskommune og Ålesund parkering har gått sammen om.
 
 
44 kroner
 
Enkelt forklart kan pendlere som normalt kjører på jobb til bysentrum i egen bil nå spare både penger og søken etter parkeringsplasser.
 
I seks måneder skal prøveprosjektet foregå, der pendlerne kan parkere på en av de seksti parkeringsplassene kommunen disponerer ved Svømmehallen på Moa.
For 44 kroner får pendlerne parkeringsplass og bussbillett tur retur Ålesund sentrum.
 
Dette er i følge Fram samme prisen som en enkeltbillett til byen med buss.
 
Billetten gjelder i tolv timer, så her kan også litt handling og andre ærend i byen tillates for de som ønsker det. Eller om det skulle bli overtid på jobben.
 
 
Prøveordning
 
-Ved å parkere bilen ”gratis” slipper pendlerne å betale for dyrere parkeringsalternativer i sentrum eller andre knytepunkt, og kommer seg rimelig fra Moa og tilbake til bilen., forteller seksjonsleder i FRAM, Toril Karlsnes.
 
-Vi ønsker å teste dette tiltaket for å øke bussen sin konkurransekraft i forhold til privatbilen, legger hun til.
 
Også ordfører i Ålesund, Eva Vinje Aurdal er glad for prosjektet.
 
 
Enkelt
 
-Ja, dette samarbeidet er vi svært glade for å ha fått til. For mange er ikke buss hele veien den beste løsningen. Denne ordningen gjør det enkelt å kombinere bil og buss, og vi er veldig glad for at vi kan prøve ut en slik løsning, sier hun.
 
Det er en stadig hyppigere avgang med busser til og fra Ålesund sentrum og Moa i Spjelkavik.
 
I rushperiodene fra sju til ni om morgenene og halv to til halv seks på ettermiddagen går det hele fjorten busser i timen på strekningen.
 
-Du parkerer bilen på det reserverte området, køper billett via FlexiPark-appen, og viser billetten i appen til bussjåføren. Enkelt og greit, forteller Roar Salen, leder i Ålesund parkering.