MUSIKALSK: Hildegunn Moltubakk beviste sin musikalitet med å traktere et instrument. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Steik kor vi lo

Fullsatt Vikascene elsket å få ørene full av tyt.

 


byline friwal

PUBLISERT
19.november 2021 

Spjelkavika.no

KULTUR

VIKASCENA

HILDEGUNN OG LEIF-PER:

Det ble to premierer på samme kveld da Hildegunn Moltubakk med svoger og leieboer Leif-Per gikk på scena med showet ”Tyter jula inn”.
 
 
Leverte
 
For det var ikke bare showet som hadde premiere, det hadde også kulturscena Vikascena, til et fullsatt lokale med et forventningsfullt publikum.
 
Fruen fra Ulsteinvik og svoger Leif-Per leverte så absolutt etter forventningene, noe publikum også tydelig viste.
 
 
Publikum
 
Publikum skulle tytes huda og ørene full av førjulstyt, og de bidro selv i samtale med de to på scenen. For her ble både bosted, påkledning, yrker, dialekt og muntre temaer gjennom fruens ”intervju” av de fleste på første rad.
 
For der satt, i følge fru Moltubakk, ”en flott gjeng som har kledd på seg selv”.

(Saken fortsetter under bildet):

PUBLIKUM: Hildegunn og svoger Leif-Per henvendte seg til de i publikummet som hadde kledd på seg selv. Og her snakker vi god rutine på å ta ting på sparket, og ikke minst få det morsomt.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

 
 
Nyskilt
 
Men Hildegunn har utfordringer i livet.
 
Hun er nyskilt fra ektemannen Per-Leif, og har utfordringer med både barn og barnebarn.
 
Spesielt trist synes hun det er med lille Kim, barnebarnet som mot alle normer er den eneste som kun har fått utdelt et fornavn, og ikke to. Og her er ikke farskapet heller på stell.
 
 
Rutine
 
Hildegunn, alias Fredrik Steen og makker Leif-Per, alias Ørjan Liavåg er supre på å improvisere opp mot et publikum der de jo aldri vet hva som møter dem bak neste spørsmål.
 
Det blir morsomt hver gang, for her snakker vi rutine.
 
De to leverer også musikalsk. For det er fornøyelig å høre fruen synge, på sitt vis, og med stødige Ørjan Liavåg på gitar, for det svingte fra de to på scenen.
 
 
Ledige billetter
 
”Hildegunn & Leif-Per tyte jula inn” skal også gå på Vikascena lørdag kveld, og Alf Aarseth sier det ikke er for sent å sikre seg en svært så fornøyelig kveld på Vikascena.
 
-Neida, det er plasser igjen, og vi selger billetter på døra, forteller en fornøyd Alf etter premieren på den nye kulturscenen.