GA NYTT JULETRE  Leder i Spjelkavikas venner Håkon Teigen (tv.v), Torbjørn Aarø og Per Ove Stølen fikk overrakt symbolsjekken av banksjef Andreas Ulvestad i Sparebanken Møre like etter tenningen av juletreet forrige søndag.. Foto: SPJELKAVIKAS VENNER


Værhardt

Juletreet får solid juling hvert år. Nå er det nytt.


byline friwal

PUBLISERT
5.desember 2021 

Spjelkavika.no

NYHETER

JUL:

Juletreet på fjellet har i 17 år gitt julestemning både til fastboende, tilreisende og ikke minst forbiflygende til og fra Vigra.
 
 
Inspirasjon
 
Juletreet i Spjelkavika har også vært inspirasjonen til en rekke lignende tiltak både nært og fjernt.
 
Fra hele landet har folk tatt kontakt med Spjelkavika.no og spurt om juletreet. Og da gjerne av folk med litt tilknytning til Spjelkavika som ønsker noe av det samme på sitt hjemsted. Disse har raskt blitt satt over til de to rette vedkommende, Per Ove Stølen og Torbjørn Aarø.
 
Avisa har, som en frivillig drevet avis vært med helt siden starten.
 
 
Samarbeid
 
I mange år har nemlig trekantsamarbeidet mellom ”gutta på fjellet”, Spjelkavik skolekorps og Spjelkavika.no gitt god julestemning i Spjelkavika, og kjærkommen inntekt for spillende og drillende barn og unge i Spjelkavik skolekorps.
 
Det hele begynte med et fast arrangement i sentrum 1.søndag i advent, der Per Ove Stølen og Torbjørn Aarø sørget for juletreet, og vi andre med annonsering, PR, julemusikk og moro.
 
I 2005 måtte en kaste inn håndkleet for julegrana i sentrum etter år med gjentagende og omfattende hærverk.
(Saken fortsetter under bildet):

STEMNING: Også på fjellet skaper juletreet en fantastisk trollsk stemning i det snøkledde landskapet.
Foto: HÅKON TEIGEN


På fjellet

 
Løsningen kom fra Torbjørn og Per Ove, som sørget for et flott juletre på toppen av Spjelkavikfjellet.
 
Samme år så Juleparaden dagens lys, og samarbeidet fortsatte til glede for store og små.
 
Kun pandemien satte en stopper for selve Juleparaden i fjor, men arrangement og julegrantenning ble det, og det direkte på NRK1.
 
 
Nytt juletre
 
I ei uke har nå juletreet på toppen lyst, og mange har kommentert at det er vakrere enn noen gang før. Og det er kanskje ikke så rart.
 
-Det er helt nytt av året, og ja, det lyser vakrere enn noen gang, sier leder i Spjelkavikas venner Håkon Teigen.
 
Spjelkavikas venner er et lag i Spjelkavik IL som nå har det formelle ansvaret for juletreet på toppen, og det er ”Tobben” og ”Peggen” som fortsatt er ansvarlige for drifta og det omfattende arbeidet med montering og vedlikehold.
(Saken fortsetter under bildet):


KOS :
Spjelkavikas venner hadde sørget for kos på toppen da Sparebanken Møre delte ut 60.000 til det nye juletreet.
Foto: SPJELKAVIKAS VENNER


Banken ble med

 
-Når lysa ble tatt ned i fjor oppdaget Peggen og Tobben omfattende skader på lysa. De måtte ganske enkelt erstattes med nye, og i et møte med banksjef Andreas Ulvestad i Sparebanken Møre kom det kjapt; ”kjøp nye, vi ordner dette”, forteller Håkon.
 
-Det er jo et bygde-juletre som betyr utrolig mye for folk. Derfor ble vi glade for at Sparebanken Møre ble med, og vi gikk til bestilling av nye lys.
Juletreet består av hele 392 meter lyslenke i LED.
 
-Hva synes du selv?
 
-Jeg synes det er både varmere og sterkere. Et flott juletre, sier han.
 
 
Identitet
 
Banksjef Andreas Ulvestad var selv på toppen da juletreet ble tent sist søndag.
 
-Det var koselig. De hadde ordna med julebrus, julegløgg, pepperkaker og pølser. Virkelig koselig, forteller banksjefen som hadde med seg en symbolsjekk pålydende 60.000 kroner til det nye juletreet.
 
-Det er jo en del av identiteten til Spjelkavika, og en god tradisjon vi synes det er veldig bra å få være med på å støtte, forteller han.
 
Nå lyser juletreet som aldri før, og som en kan se på bildet over er det for tiden en trollsk stemning også på toppen av fjellet, der juletreet både er et landemerke og et varmt lys i mørket.