VAKKER: Den nye grindstova på Stafsethneset har blitt en vakker møteplass ute i det fri. Onsdag sørger skoleelever for fyr i bålpannene, varm drikke og noe å bite i for alle som kommer. Foto: CHRISTIAN ØDEGAARD


Naturmøteplass

Endelig tas Grindstova i bruk.

 


byline friwal

PUBLISERT
17.januar 2022 

Spjelkavika.no

NYHETER

FRILUFTSRÅDET :

Onsdag skal det skje. Da åpner nemlig Sunnmøre Friluftsråd et nytt tilbud.
 
 
Vakkert bygg
 
Og det er i den splitter nye Grindstova på Stafsethneset i Vegsundet det skal skje.
 
Det var i midten av desember den nye Grindstova sto ferdig etter uker med skikkelig håndverksbygging på det populære neset.
 
Samtidig ble det invitert til førjulskos og offisiell åpning, noe Friluftsrådet måtte skrinlegge da pandemien igjen gjorde seg aktuell.
 

Naturmøteplass

Førstkommende onsdag skal det imidlertid skje noe. Da blir Grindstova introdusert for publikum som naturmøteplass.
 
En naturmøte er en fast møteplass i friluft ved en gapahuk, eller som på Stafsethneset, ei grindstove.
 
Det er flere frivillige som er vertskap på naturmøteplassen, en gang i uka, og fra klokken 11.30 til 13.00 skal dette skje på onsdag.
 
 
Vertskap
 
Målet er, i følge Friluftsrådet, å gi turgåere på dagtid et fast turmål som motvierer flere til å komme seg ut i friluft. Og Stafsethneset blir den femte naturmøteplassen i regi av Sunnmøre Friluftsråde.
 
Hyggelige verter for den nye naturmøteplassen er elever og lærere ved Stafsethneset alternative skole og Blindheim ungdomsskole.
 
-Disse vil sørge for god fyr i bålpannene, servere varm drikke og noe å bite i, sier prosjektmedarbeider Hilde Ellingsæter i Friluftsrådet.
 
Naturmøteplassen blir et fast innslag hver onsdag mellom klokken 11.30 og 13.30.