I AKSJON: Svein Harald Ruud Schmidt (f.v), Oda Overvoll Kjersem og Theodor Andre Nerås fra Spjelkavik ungdomsskole i aksjon under fylkesfinalen. Foto: ØYVIND SANDNES / NRK


Vant igjen

Spjelkavik ungdomsskole til landsfinalen igjen.


byline friwal

PUBLISERT
20.januar 2022 

Spjelkavika.no

NYHETER

SPJELKAVIK UNGDOMSSKOLE:

 

De tre elevene ved Spjelkavik ungdomsskole, Svein Harald Ruud Schmidt, Oda Overvoll Kjersem og Theodor Andre Nerås utklasset de andre skolene i fylket.
 
 
For andre gang
 
Det er andre gang på to år at Spjelkavik ungdomsskole får plass i landsfinalen.
 
 
I år er det altså Svein Harald, Oda og Theodor Andre sin tur når landsfinalen skal gå direkte på NRK1 en gang på våren, og da er det Selda Ekiz som tar over etter fjorårets programleder Andreas Wahl.
 
 
To fra Ålesund
 
Over 600 skoler fra hele landet deltar i Klassequizen i år, og fra Møre og Romsdal har 48 skoler kjempet om de to plassene i landsfinalen.
 
Og i år ble det to lag fra Ålesund som vant finalebillettene etter fylkesfinalen onsdag.
 
Spjelkavik ungdomsskole fikk 10 poeng, og Kolvikbakken ungdomsskole 8 poeng. Dermed blir det disse to skolene som går til landsfinalen.
 

(Saken fortsetter under bildet):

KLASSEJUBEL: Svein Harald, Oda og Theodor Andre og medelevene fra Spjelkavik ungdomsskole kunne slippe jubelen løs.
Foto: ØYVIND SANDNES / NRK

 
Gleder seg
 
-Ja, nå må vi se om vi kan holde på den tradisjonen.
Det er veldig kult å ha gått videre, og nå skal vi gjøre oss klare for å reise til Oslo. Det gleder vi oss til, sier Svein Harald Ruud Schmit på ”vikalaget” til NRK Møre og Romsdal.
 
Begge laga vant også en premie på 5.000 kroner etter fylkesfinalen, en premie som går til hele klassen.
 
I laget til Kolvikbakken var det Thea Fuglseth, Ulrik Refsnes Lerstad og Myrtel Margittdotter Melsæter som briljerte med god kunnskap.
 

(Saken fortsetter under bildet):

KOLVIKBAKKEN: To skoler fra Ålesund skal til finalen. Den andre skolen er Kolvikbakken ungdomsskole, representert av (f.v) Thea Fuglseth, Ulrik Refsnes Lerstad og Myrtel Margittdotter Melsæter.
Foto: ØYVIND SANDNES / NRK

 
April
 
Fire skoler her i fylket kom seg til fylkesfinalen.
De to andre, som ikke nådde helt opp, var Atlanten ungdomsskole i Kristiansund og Vågsetra barne- og ungdomsskole på Skåla i Molde.
 
I april starter de nasjonale finalerundene på NRK1, og vinnerne av hele stasen får Klassequizen-trofeet, og blir feiret med et heidundrende show på radiokanalen NRK Mp3, der flere artister deltar.