ÅPNET VIKASCENA: Alf Aarseth fikk knapt åpnet den nyoppussede Vikascena før landet igjen gikk i nedstengt modus for alle som driver kulturformidling. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Store tap

Alf Aarseth åpnet Vikascena da landet åpnet..

 


byline friwal

PUBLISERT
11.februar 2022 

Spjelkavika.no

NYHETER

PANDEMIEN:

Men ikke før Vikascena var åpnet så ble det stengt ned igjen da omikronvarianten meldte sin ankomst. Tapene har vært enorme for selskapet hans og artistene han har i porteføljen sin.
 
 
Milliontap
 
-Ja, bare på Vassendgutane alene så har vi et tap på over 25 millioner kroner siden pandemien kom og landet stengte ned i mars 2020, forteller Alf Aarseth.
 
Han eier og driver Flan Booking og er også manager for det populære bandet, som skal holde konsert i Spjelkavika 21.mai.
 
-Den konserten vil gå som planlagt, og faktisk er Vassendgutane booket inn på Sørlandet 18. og 19. mars, så vi ser lyst på situasjonen nå.
 
Det har lenge vært spekulert i hvilke av tiltakene som nå skal lettes på, etter at regjeringen startet med en sakte gjenåpning.
 
For kulturlivet har det vært antallsbegrensningene og krav om en meters avstand som har gjort det vanskelig å få lønnsom drift.
 
 
Pressekonferanse
 
Lørdag klokken 10 har statsminister Jonas Gahr Støre annonsert pressekonferanse i forbindelse med koronatiltakene, og det er forventet at både den kjente meteren forsvinner. Det samme med påbud om bruk av munnbind.
 
-Du håper meteren ryker?
 
-Ja, alt tyder heldigvis på det, så nå må vi få den bort og komme oss tilbake til normalen, for vi blør jo penger, noe jeg og mine artister ikke er alene om, forteller Alf, som helt på tampen fikk en liten oppmuntring forrige uke.

(Saken fortsetter under bildet):

PRESSEKONFERANSE: Statsminister Jonas Gahr Støre har bebudet pressekonferanse lørdag klokken 10.00. Der forventes det at både meteren og munnbindpåbudet forsvinner.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

 
Oppmuntring
 
-Heldigvis fikk vi litt med kommunen nå, rundt 170.000 kroner. Selv om det er lite i forhold til hva vi har tapt så setter jeg pris på det, sier han.
 
Pengene Alf Aarseth fikk en del av var penger kommunene fikk av regjeringen for tildeling til aktører innen serveringsbransjen og kulturlivet som falt utenfor andre ordninger.
 
 
Vikascena
 
 
På åpningen var det fullt hus, og med Hildegunn Moltubakk og svoger Leif-Per på scena, men det ble i midten av desember klart at det nok en gang ble nedstenging.
 
-Vi fikk jo så vidt kommet i gang etter mange måneder med oppussing av lokalet, før det stengte ned og det ble håpløst for oss å arrangere noe der.
 
-Men nå planlegger du for åpning?
 
-Ja, som sagt så håper jeg og tror meteren nå ryker slik at vi får kjørt i gang aktivitet. For både jeg og frivilligheten er klar til å lage mye moro på Vikascena så vel i helgene som på hverdagene, forteller han.
 

(Saken fortsetter under bildet):

QUIZ:  A-laget herrer til Spjelkavik IL planlegger for tiden faste quiz-kvelder på Vikascena. Laget har blant annet store reiseutgifter og trenger støtte. Quiz-kveldene kan hjelpe godt på når sesongen snart starter.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

Quiz og teater
 
Spjelkavika.no, som også er inne som partner sammen med frivilligheten kan avsløre at det foreligger konkrete planer for aktivitet på Vikascena også på hverdagene.
 
Spjelkavik idrettslag med A-laget herrer har startet arbeidet med å få arrangert faste quiz-kvelder på Vikascena.
 
Det er enda litt usikkert på hvor ofte disse kveldene blir, men A-laget ønsker å se på mulighetene for to kvelder i måneden, noe som vil øke aktiviteten.
 
Samtidig er det nyetablerte Spjelkavik teater i ferd med å begynne å røre på seg igjen.
 
Initiativet måtte legges på is da pandemien kom, til tross for at over femti barn og en god del voksne meldte seg.