VANT: Svein Harald Ruud Schmidt (f.v), Oda Overvoll Kjersem og Theodor Andre Nerås fra Spjelkavik ungdomsskole etter seieren i fylkesfinalen. Foto: ØYVIND SANDNES / NRK


Best i fylket

Utklasset 47 skoler i fylket.


byline friwal

PUBLISERT
17.april 2022 

Spjelkavika.no

NYHETER

SPJELKAVIK UNGDOMSSKOLE

NRK KLASSEQUIZEN 2022:

 

Fylkesvinner
 
For andre gang på rad skal altså Spjelkavik ungdomsskole delta i den nasjonale delfinalen i NRK Klassequizen.
 
 
 
To fra Ålesund
 
Den andre skolen er Kolvikbakken ungdomsskole som kom på andreplass etter at 48 skoler deltok i kampen for en plass i landsfinalen.
 
Både Atlanten ungdomsskole i Kristiansund og Vågsetra barne- og ungdomsskole på Skåla i Molde måtte se seg slått av skolene fra Ålesund.
 
 
På TV i kveld
 
Delfinalene sendes på NRK1, og i kveld klokken 19.45 skal Spjelkavik ungdomsskole i ilden sammen med åtte andre skoler fra forskjellige plasser i landet.
 
I fjorårets delfinaler måtte elevene delta via nettet grunnet pandemien, og det var Susanne Gillesdal Blindheim, Magnus Abusland Brunvoll og Kamilla Gausnes som deltok i fjor.
 
Dessverre ble det ikke noen vei videre i fjor, tross en sterk innledende runde. Men i år kan altså Svein Harald, Oda og Theodor sørge for en topplassering.
 
Vi krysser i alle fall fingrene og anbefaler alle å se på NRK1 klokken 19.45.
 

KOLVIKBAKKEN: To skoler fra Ålesund skal til finalen. Den andre skolen er Kolvikbakken ungdomsskole, representert av (f.v) Thea Fuglseth, Ulrik Refsnes Lerstad og Myrtel Margittdotter Melsæter.
Foto: ØYVIND SANDNES / NRK