lerstad_serie _01.jpg
« 1 of 30 »

BRILJERTE: Se vår bildeserie fra da Lerstad skolekorps briljerte i skoleplana med marsjering og spilling (klikk på bildet for å se i full format, og starte bildekarusellen). Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Briljerte

Fokus på spilleglede.

 


byline friwal

PUBLISERT
4.mai 2022 

Spjelkavika.no

KULTUR

LERSTAD SKOLEKORPS:

 

Lerstad skolekorps er dyktige både til å rekruttere nye musikanter, marsjere og spille.
 
 
Marsjbingo
 
Det fikk barn og voksne i grenda erfare da korpset arrangerte ”marsjbingo” på tirsdagsøvingen.
 
”Lat som du spiller på et tungt instrument”, lyder en av oppgavene. Og ungene som deltar viser ivrig fram sitt rollespill til styremedlemmene Linda Løvik Karlsen og Beate Stadal Riise.
 
 
Spilleglede
 
-Vi har noe vi kaller ”Prosjekt spilleglede”, og dette er en av tiltakene for å vise frem korpset, sier Beate, akkurat når en gutt kommer bort for å vise fram dirigering, som er også en av oppgavene.
 
-Det er fine premier å vinne, så dette er populært, sier hun.
 
-En skal ikke se bort fra at det kommer flere arrangementer, som for eksempel popup konserter. For vi skal holde på ut skoleåret, og fortsetter kanskje senere, sier Linda.

(Saken fortsetter under bildet):

MARSJBINGO: Styremedlemmene Linda Løvik Karlsen og Beate Stavdal Riise sørget for moro med "Marsjbingo" for barna som deltok. Fine premier ble det også.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 
Marsjsatsing
 
Lerstad skolekorps har over 40 medlemmer, og har 15 nye aspiranter. Og marsjbingoen var lagt til en øvingsdag der korpset skulle ut å trene på marsjering.
 
Og nettopp marsjering er viktig i mai, og er et område Lerstad skolekorps satser.
I april hadde de marsjseminar med Hatlane skolekorps.
 
 
Klar for 17.mai
 
1.mai er unnagjort, men ikke øvelsene. For mer står på programmet, og korpset skal ut å vise seg fram for deltagerne av marsjbingoen, samtidig som de får verdifull trening til den aller største korpsdagen av alle, 17.mai.
 
-Da spiller vi vekketog i området, før det blir 17.mai frokost på skolen.
Deretter drar vi til byen og toget der.
 
På ettermiddagen blir det feiring på Lerstad skole, forteller Beate.
 
 
Briljerte
 
Korpset viser hva de kan i plana og rundt skolebygget.
 
Dirigent Ingolf Dragset får musikantene sine til å rette inn fra ”på stedet hvil”. Instrumentene skal heves på takt og rett måte. Detaljene er viktig.
 
Fem rette linjer, kuvending, på stedet hvil og en slutta orden mange kan misunne dem.
 
Lerstad skolekorps leverte til sitt publikum i skoleplana. Og bedre skulle det bli.
 
 
Mestring
 
For en snedig formasjonsmarsj hadde de også øvd inn. En øvelse som krever konsentrasjon når en skal spille, marsjere og passe formasjonen samtidig. Og ikke minst unngå å krasje med andre musikanter.
 
Pedagogikken bak er like enkel som den er riktig. Og den står på ryggen til dem alle; ”Spilleglede og vennskap gjennom musikalsk mestring”.

(Saken fortsetter under bildet):

BIDRAG: Sparebank1 SMN Ålesund kom på besøk med en symbolsjekk, delt ut av finansrådgiver Andreas Larsen (t.h), som dirigent Ingolf Dragset tok mot på vegne av Lerstad skolekorps og "Prosjekt Spilleglede".
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 
Bankbesøk
 
Og spilleglede ble det, og mestring i overflod, for det ble en flott kveld på Lerstad, og for korpset ble den ekstra flott da Sparebank 1 SMN Ålesund dukka opp med en symbolsjekk.
 
-Vi ville gjerne støtte ”Prosjekt spilleglede”. Derfor kommer vi med en sjekk på 25.000 kroner til korpset, sier finansrådgiver Andreas Larsen.
 
Lerstad skolekorps er i rute.