17.MAI TOG: Igjen skal vi få gå i 17.mai tog i Spjelkavika. Arkivfoto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Tog og moro

Fullskala 17.mai i Vika.

 

 


byline friwal

byline pk

PUBLISERT
9.mai 2022 

Spjelkavika.no

NYHETER:

Etter to år med alternativ feiring av 17.mai er det igjen duket for fullskala feiring av nasjonaldagen i Spjelkavika.
 
 
Normal 17.mai
 
I 2020 og 2021 ble nasjonaldagen feiret med blant annet bilkortesjer og direktesendt TV i 2020 og program i opptak i fjor. Nå blir det andre boller.
 
For arrangøren av 17.mai i Spjelkavika, Spjelkavik skolekorps er i full gang med planlegging av dagen sammen med 6.klassetrinn.
 
Og her blir det vekkerunde fra skolekorpset, salutt fra Kollen, Brage på samme plass, stort 17.mai tog, Cirkus Arnardo, festgudstjeneste, sukkerspinn, is, brus, pølser og fest på barneskolen.
 
 
Programmet
 
Det hele starter altså klokken 07.00 på morgenen, da salutten skal gå fra Kollen.
 
I samme stund spiller Musikklaget Brage fra Kollen, og Spjelkavik skolekorps starter på sin vekkerunde.
 
Vekkerunden går på omgang, og i år er det Olsvika som skal vekkes, før skolekorpset setter seg i bussen for å rekke frokost og 17.mai toget i byen.
 
Klokken 12.00 er det festgudstjeneste i Spjelkavik kyrkje, og 12.30 åpner 17.mai kafeen på festplassen, altså Spjelkavik barneskole.
 
 
17.mai toget
 
13.30 er det oppstilling til 17. mai toget, ledet av flaggborg med elever fra avgangsklassen ved barneskolen, og Spjelkavik skolekorps. Toget starter etter salutt klokken 14.00.
 
Videre følger skoleklassene, barnehagene, Røde Kors, Cirkus Arnardo, Spjelkavik Idrettslag og andre lag og foreninger.
Russen, som deltok sterkt i fjor, er også velkommen i år.

(Saken fortsetter under bildet):

BARNETOG: To årskull på barneskolen har ikke fått gå i barnetoget. I år blir det andre boller.
Arkivfoto: PER KRISTIAN OLSEN / Spjelkavika.no


Festplassen
 
Ruta starter altså fra Idrettsveien (veien opp til Spjelkavik ungdomsskole) og opp til rundkjøringen ved Moa, før den returnerer til Spjelkavik sentrum, forbi hotellet og opp til barneskololen.
 
På festplassen blir det kåring av beste 17.mai tegning fra 4-klassetrinn, tale for dagen, sang av 2.klassetrinn, allsang av nasjonalsang og ”Spjelkavik heimstad kjær”, Cirkus Arnardo som viser litt av sitt program, og det blir andre innslag fra barneskolen.
 
På festplassen blir det selvfølgelig rikelig av muligheter til å kjøpe seg kaker, kaffe, brus, pølser, sukkerspinn og is.
Det blir også leiker og aktiviteter for barna.
 
Cirkus Arnardo har forestilling ved Herd-bana klokken 18.00.
 
Spjelkavik skolekorps har satt opp et arrangement på sosiale medier rundt 17.mai. Følg gjerne med der. Vi  vil komme med flere nyheter rundt nasjonaldagen.