STORT ARRANGEMENT: Birthe Heltne (f.v), Britt Jorunn Blindheim og Carsten Nielsen er blant arrangørene når "Stafett for livet" går av stabelen. Og det er et stort arrangement Spjelkavika skal være vertskap for 11. og 12. juni. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Stafett for livet

Kreft berører oss alle

 


byline friwal

PUBLISERT
25.mai 2022 

Spjelkavika.no

NYHETER

STAFETT FOR LIVET:

 

11.-12. juni skal Spjelkavik stadion fargelegges lilla for kreftsaken. Nå håper arrangørene at mange ønsker å delta i stafetten.

 

-Bli med

– I ett døgn skal Kreftforeningens Stafett for livet fylle stadion med aktivitet og liv.

-Vi håper at hele Spjelkavika har lyst til å bli med, enten om de kommer innom i løpet av helga eller melder på et lag, sier Carsten Nielsen, Britt Jorunn Blindheim og Birthe Heltne som alle er med på å planlegge og arrangere stafetten. 

– Tanken bak arrangementet er at lag, som kan være alt fra venner, familie eller kolleger, skal ha en eller flere deltagere i løypa i de 24 timene stafetten varer.


-Dette for å illustrere at sykdommen ikke tar pauser og at det alltid bør være noen på banen for den som er syk.

-Hvor mange man er på laget totalt og hvem som skal være i løypa på de ulike tidspunktene bestemmer laget selv, forteller Nilsen.

 

Meld på lag

Om man ikke har nok personer til å fylle et helt døgn så oppfordrer han likevel til at man melder på et lag, så kan man heller jobbe med å fylle laget gradvis frem mot stafett-helgen eller man går de delene av dagen man får til.

– Det er ingen som står og passer på at alle går til enhver tid, sier Nielsen med et smil.

– Når det er sagt, så er det litt av magien til arrangementet det som skjer i de sene nattetimene. Kanskje kan man få lov til å «døgne»! Jeg vil også understreke at man ikke må gjøre dette «for noen». Mange melder seg på fordi det er teambuilding eller sosialt, forteller han.


(Saken fortsetter under bildet):

MELD DERE PÅ: Britt Jorunn, Birthe og Carsten med klar oppfordring. Gå, trill eller løp for livet 11.-12. juni.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


For alle

Alle tre påpeker at det er ikke om å gjøre å løpe raskest eller mest eller lengst. Man tar det hele helt i sitt eget tempo, enten man går eller ruller. Alle, uansett funksjonsnivå er velkomne til å bli med.

Så de håper ingen blir skremt fra å melde seg på av den grunn! Selv om noen også tar det som en utfordring å løpe flest mulig runder. Lagene har også mulighet til å ha et lagtelt på arenaen som de kan ha som en base gjennom døgnet.

 

Mer en festival

Det vil bli fullt av aktiviteter gjennom døgnet, musikkinnslag, ansiktsmaling, perling av Fuck Cancer-armbånd, gravemaskintesting og besøk av Spjelkavik skolekorps for å nevne noen.

Stafetten kan regnes mer som en festival enn et idrettsarrangement og det vil skje ting både fra scenen og på arenaen gjennom døgnet.

 

Lysseremoni

– Men på kvelden stopper vi faktisk stafetten i en halvtime mens vi arrangerer en lysseremoni.

-Da har man tidligere på dagen tegnet på lysposer som tennes og det blir en stund for å minnes eller hedre de som kanskje står i kampen akkurat nå. Dette er ofte et sterkt øyeblikk for mange, forteller Britt Jorunn Blindheim.

 

Fighterne

Hotel Baronen i Spjelkavik har også engasjert seg i arrangementet. De står som vertskap for det som heter fightermiddagen. Fighterne er stafettens æresgjester.

– Det er de som har eller har hatt kreft og som vi ønsker å hylle ekstra gjennom stafetten og får altså en god middag med underholdning med på kjøpet, forteller Birthe Heltne, som understreker at man ikke trenger å være med på et lag for å melde deg på som fighter, og man trenger ikke å delta hele døgnet. Man er hjertelig velkommen til å kun delta på middagen, dersom det er det du har ork og krefter til.

Det er gratis å delta på hele arrangementet, både som fighter og med lag.


Ønsker du å melde deg på, klikker du her, eller følg oss på Facebook.

– Vi håper dere vil bli med på et meningsfullt og hyggelig arrangement hvor omsorg og støtte til alle som er berørt av kreft står i fokus, avslutter de.