SUKSESS: Sparebanken Møre gjentar suksessen fra i fjor der 15 åringene som er kunder i banken får 300 kroner selv, og 300 til et godt formål, sier banksjef Andreas Ulvestad. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Suksess i fjor

Får bestemme formålet.


byline friwal

PUBLISERT
31.mai 2022 

Spjelkavika.no

NYHETER

SPAREBANKEN MØRE

UNGDOM:

 

-Det stemmer. Vi følger opp suksessen fra i fjor og lar de som er født i 2007 bestemme hvilket formål som skal få 300 kroner, i tillegg til at de får samme beløp selv, forteller banksjef Andreas Ulvestad.
 
 
Suksess
 
Sparebanken Møre har i mange år gitt gaver til konfirmantene og deres årskull med konto i banken. I fjor begynte de en ny praksis.
 
-Det ble en suksess, der vår rolle er å være en pådriver for utvikling i regionen vår, og ved å la 15-åringene være banksjef for en dag, får de kjenne på gleden av å gi videre til organisasjoner og prosjekter som bidrar til at mange nyter godt av det, sier han.
 
 
Gode formål
 
Det er tre organisasjoner årets 15-åringer kan velge blant, og de er alle tre sikret minst 50.000 kroner fra banken. Det beløpet kan ungdommene plusse på.
 
Røde Kors Ferie for alle er den ene av de tre gruppene, og som tilbyr familier og ungdommer gode opplevelser.
 
Sykehusklovnene er den andre. Her snakker vi om reseptfri medisin av det beste slaget.
 
Mental Helse Ungdom er den siste organisasjonen ungdommene kan velge blant.
 
 
Haster
 
-Det haster med å delta, for fristen er 1.juni, og alle i dette kullet som har bankkort hos oss skal ha fått en e-post om prosjektet.
Selv vil de få tildelt 300 kroner på egen konto i begynnelsen av juni, sier Andreas Ulvestad.
 
-Hvordan velger de?
 
-Det gjør de ved å gå på våre nettsider og gir sin stemme, forteller banksjefen.