HEDRES: Sparebanken Møre sponser lørdagens Fighter-middag på Thon Hotel Baronen. (F.v) Britt Jorunn Blindheim i organisasjonskomiteen og Hilde Wormdahl i Kreftforeningen gir stafettpinnene videre til kunderådgiver Elin Larsen Sæther og banksjef Andreas Ulvestad i Sparebanken Møre. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no

Hedrer fighterne

Fortjener å bli satt pris på.

 


byline friwal

PUBLISERT
7. juni 2022 

Spjelkavika.no

NYHETER

KREFTFORENINGEN

SPAREBANKEN MØRE

STAFETT FOR LIVET :

 

Lørdag arrangeres ”Stafett for livet” på Spjelkavik stadion i regi av Kreftforeningen.
 
 
Tar ikke pause
 
Det er første gang stafetten arrangeres i Ålesund, der venner, kolleger, skoleklasser og andre kan delta som lag, eller enkeltpersoner.
 
”Stafett for livet” er mer en festival enn et sportsarrangement, ettersom det blir både artister, en spesiell lysseremoni til minne om de som har gått bort, og en rekke arrangementer rundt selve hovedsaken, stafetten.
 
Stafetten går i 24 timer, og har en klar symbolikk bak seg.
 
-Dette er for å illustrere at sykdommen ikke tar pauser, og at det alltid bør være noen på banen for den som er syk, sier Carsten Nielsen, et av medlemmene i organisasjonskomiteen lokalt.
 
 
Fighter-middag
 
I tillegg til alt som skal skje på stadion vil Kreftforeningen hedre alle som har kjempet mot kreften og overlevd sykdommen, og de som står midt i kampen.
 
-Vi har kalt det for Fighter middag og blir arrangert på Thon Hotel Baronen, sponset av Sparebanken Møre, sier Hilde Wormdahl som er rådgiver i Kreftforeningen.
 
-Middagen er gratis og innebærer koldtbord og dessert. I tillegg blir det underholdning av Astrid Overaa og Synnøve Hatlen. Sistnevnte med sitt alias Signe Stunden. For det er ikke ment at dette skal være en middag preget av tristhet, men en middag der vi setter pris på disse fighterne som går, eller har gått gjennom en tøff kamp mot sykdom, sier hun.
(Saken fortsetter under bildet):

MORO: Astrid Overaa og Synnøve Hatlen, og deres aliaser skal sørge for at Fighter-middagen går for seg i ordentlige former.
Foto: TEATERFABRIKKEN


 
Fortjent
 
-”Stafett for livet” er et viktig arrangement vi gjerne er med på.
 
-De som har kjempet mot kreften, eller som står midt i kampen fortjener en påskjønnelse. Ikke minst at de får møte andre i samme situasjon. Derfor er vi glade for å kunne bidra til nettopp det, sier banksjef Andreas Ulvestad i Sparebanken Møre.
 
Britt Jorunn Blindheim er en av medlemmene i organisasjonskomiteen, og som selv har gått gjennom den brutale sykdommen og overlevd.
Hun sier dette er en gruppe som har hatt det tøft.
 
-Mange av dem har nå levd i total isolasjon i to år med pandemi. Nå får de endelig møte andre i samme situasjon, slik Ulvestad sier, forteller hun.
 
Det er satt av rundt 60 plasser under fighter-middagen, og i tillegg til at den er gratis kan en i utgangspunktet også ta med følge.
 
 
Første runde
 
-Hele ”Stafett for livet” starter klokkan 12.00 på lørdag, og der vil Spjelkavik skolekorps komme og lede fighterne på den første runden av stafetten på stadion.
 
-Fighter-middagen starter klokken 14.00 og vi holder på til 16.00, forteller hun.
 
Ønsker du å melde deg på Fighter-middagen, eller et lag til stafetten, så kan du gjøre det på Kreftforeningens side på nettet.