stafettforlivet_01.jpg
« 1 of 47 »

BILDESERIE: Se bildene fra Stafett for livet. (Klikk på bildet og du starter bildekarusellen, eller får full skjerm). Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Moro og alvor

Bakteppet er liv eller død.

 

SE BILDESERIE ØVERST.


byline friwal

PUBLISERT
12.juni 2022 

Spjelkavika.no

NYHETER

STAFETT FOR LIVET:

 

Kreft er alvor, og det betyr liv eller død, og uansett en tøff kamp for de som blir rammet, og for deres nærmeste.
 
 
Viktig stafett
 
Derfor er Stafett for livet et viktig arrangement. For selve stafetten skal symbolisere at kreften ikke tar pauser, og at de som rammes er avhengige av at noen går løpet sammen med dem.
 
Spjelkavika ble vertskap for dette store arrangementet, og de frivillige, publikum og alle deltagerne gjorde det til en fest med alvorlige undertoner.
 
 
Mange i sving
 
15 lag meldte seg på stafetten, 40 kreft fightere deltok på Fighter middagen på Thon Hotel Baronen, spandert av Sparebanken Møre, som også stilte eget lag der de betalte 20 kroner runda.
 
Astrid Overaa og Synnøve Hatlen, med sitt alter ego Signe Stunden sørger for rungende latter og nydelig visesang.
 
Åtte personer satt i arrangementskomiteen, og det var i sving rundt tjue frivillige, i tillegg til fotballjenter fra SIL som sto for ansiktsmaling.
 
BILDESERIE ØVERST I SAKEN


(Saken fortsetter under bildet):

SIGNE STUNDEN: Synnøve Hatlens alter ego, Signe Stunden skapte som vanlig furore under Fighter middagen.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

 
Stor aktivitet
 
Flere titalls deltok i produksjonen av de viktige FUCK CANCER armbåndene Kreftforeningen og Ung Kreft selger til inntekt for kreftsaken.
 
Viktoria Standal, Fride Nustad, Jan. A. Ytterland, Groove Gerilja, Sara Göncz, Spjelkavik skolekorps og Ørskog Brass sørget for toner og sang.
Anne Berit Støyva Emblem sto for åpningen, og maskottene til Aafk, Tafjord, Amfi Moa, Sparebanken Møre og Ålesund brannvesen hadde egen stafett til stor glede for store og små.
 
Det ble ansiktsmaling, gravemaskinkjøring, lykkehjul, rebusløp, gratis popcorn og ikke minst lysseremoni der pårørende til kreftofre kunne skrive hilsener og minneord på egne poser, med et lys nedi, før alle posene ble plassert i et stort hjerte.
 

(Saken fortsetter under bildet):

FANTASTISK: Distritssjef i Kreftforeningen Midt-Norge, Tom Anders Steinbro var svært godt fornøyd med den aller første Stafett for livet i Ålesund.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

-Fantastisk
 
-Det har vært helt fantastisk. Husk det er første gang vi har Stafett for livet i Ålesund. Derfor er det gledelig at så mange tok turen eller meldte seg på stafetten.
Spesielt gledelig er det at så mange barn kom, sier distriktssjef i Kreftforeningen Midt-Norge, Tom Anders Steinbro til Spjelkavika.no.
 
-Vi får veldig gode tilbakemeldinger. Også fra fighterne som deltok på fighter middagen. Den er en viktig del av arrangementet, så det er gledelig at de synes dette var bra.
 
-Det var god stemning på hotellet der middagen ble holdt, og mye moro, selv om alvoret ligger der når en snakker om en så alvorlig sykdom som kreft, forteller Steinbro, som tror dette kun er en sped begynnelse.
 
-Ja. Dette skal vokse år for år, for nå tror jeg mange flere har fått oppleve hva Stafett for livet egentlig er, sier han.