500 I KORPS: Sommersamlingen 2023 ble holdt i et ikke alt for sommerlig vær. Men rundt 500 musikanter og drillere fylte opp Joachim H. Rønnebergsplass etter å ha marsjert inn fra fire forskjellige lokasjoner. Foto: LERSTAD SKOLEKORPS


Ufyselig vær

Men musikken varmet alle.


byline friwal

byline pk

PUBLISERT
30.april 2023Spjelkavika.no

NYHETER

KULTUR

SOMMERSAMLINGEN:

 

2.pinsedag ble Sommersamlingen 2023 arrangert i Ålesund sentrum.

 

500 på korpsfest

Årets arrangørkorps, Hessa og Aspøy skolekorps hadde invitert sine korpsvenner til korpsfest, og fjorten korps og rundt 500 korpsmusikanter og drillere møtte til samling.

-Velkommen til høst..... sommersamling, sa komiker André Ulveseter, som holdt appell fra scenen på Joachim H. Rønnebergsplass.

 

Tøffinger

Både Ulveseter og kultursjef Oskar Skulstad var inne på temaet rundt hets av korpsmedlemmer.

-Det er de tøffeste som spiller i korps, kvitterte komikeren til musikanter og drillere på plassen.

Marsj og konsert

Og han har så rett.

For i et forrykende vær marsjerte korpsene fra fire forskjellige utgangspunkt, og hadde to minikonserter hver på sin vei inn mot festplassen.

Vel framme ble hvert korps ble introdusert, før de spilte opp og marsjerte inn på plassen, og trosset både kraftig kald vind og regn som pisket i ansiktene.
Alt når rene og friske toner spredte seg.

Som alltid ble det delt ut egen medalje for Sommersamlingen, og i tillegg ble det trukket et vinnerkorps som skal på hjemmekamp med AaFK. Og vinnerne ble Blindheim skolekorps.