MASKOT: Også i år kommer kjente og kjære maskoter til Spjelkavik stadion for å delta i Stafett for livet. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Lystig alvor

Både alvor og moro under Stafett for livet.


byline friwal

 

PUBLISERT
17.juli 2023Spjelkavika.no

NYHETER

STAFETT FOR LIVET

KREFTFORENINGEN:

 

I fjor kom rundt 700 mennesker innom under Stafett for livet på Spjelkavik stadion.

 

Lysseremoni

Mange av dem deltok i et av de mange stafettlagene som holdt det gående i et døgn. Mang til minne om kjære de har mistet til sykdommen. Andre fordi de vil si "fuck canser".

Og det siste er ordlyden på armbåndene Kreftforeningen inviterer folk til å lage. Til inntekt for kreftsaken.

-I fjor ble Stafett for livet arrangert i juni. I år har vi flyttet den til første helga i september. Det vil gi en annen dimensjon for blant annet lysseremonien, forteller rådgiver i Kreftforeningen, Hilde Wormdahl.

Under lysseremonien lager alle som vil poser med lys. På posene skriver en gjerne minneord om nære og kjære en har mistet, og gir et sterkt inntrykk. Og i september vil en mørkere kveld forsterke inntrykket.

 (Saken fortsetter under bildet):

LYSSEREMONI: Mange har mistet nære og kjære til kreft. Under Stafett for livet blir det arrangert lysseremoni med poser en kan dekorere, samt med et lys nede i posen. Et rørende skue når lysene tennes en sensommerkveld på SIL-stadion.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

 

SE BILDESERIE FRA I FJOR HER

 

Underholdning

-Det blir underholdning fra scenen i år som i fjor, og vi har flyttet scenen ned på banen i år, sånn at scenen vil være nærmere publikum. Det blir både sang, dans, brassband, kor og mer til, sier Wormdahl, og kan avsløre at de populære Taretausene vil stå på scenen.

-I tillegg gjentar vi suksessen fra i fjor med at man kan få prøvekjøre Bobcat gravemaskin fra Svinø Enteprenør, og ikke minst maskotstafetten. Det blir rebusløp og triksekonkurranse. Og det vil selvfølgelig bli mulighet til å perle Fuck Cancer-armbånd, sier hun.

 

Fightermiddag

Et av hovedarrangementene var en middag for de som kjemper, eller som har kjempet mot kreftsykdom.
 
-Fightermiddagen kaller vi den. Og den skal vi selvfølgelig ha, og kommer til å være på Rhon Hotel Baronen i år også, sier hun.

Arenaen er som i fjor Spjelkavik stadion. Og Spjelkavik IL, som normalt ikke låner bort fotballanlegget midt i sesongen, stiller med glede opp for denne saken.

 

(Saken fortsetter under bildet):

FIGHTERMIDDAG: Også i år arrangeres det fightermiddag på Thon hotel Baronen. Her fra i fjor da Astrid Overaa og Synnøve Hatlen, alias "Signe Stunden" sto for moroa.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

SIL-oppfordring

– Vi er særdeles stolte og beæret over å bli forespurt om å kunne bidra for andre året på rad.

-På vegne av Spjelkavik Fotball, oppfordrer vi alle medlemmer i Spjelkavik Idrettslag, venner og motstandere, å støtte dette flotte arrangementet for en så god og viktig sak, sier leder i fotballgruppa, Audun Røyset.

Hovedinnholdet er altså stafetten, der en deltar på et lag.

 

Påmelding

-En kan fortsatt melde på lag til stafetten, eller melde seg på som fighter eller frivillig, sier stafettleder Elin Sønderland.

-Det er de frivillige som gjennomfører og arrangerer stafetten. Og vi tar gjerne mot flere, sier hun.

Ønsker du å melde på et lag, melde deg som frivillig, eller du er en fighter som vil være med, ja så gjør du det ved å klikke her.

 

FUCK CANSER: Under Stafett for livet kan de som vil perle armbånd med "Fuck canser". Armbåndene selges til inntekt for kreftsaken.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

 

TARETAUSENE: Populære Taretausene er blant de som kommer til Stafett for livet for å underholde.
Foto: TARETAUSENE