HØSTKONSERT: Musikklaget Brage er klar til høstkonsert, så snart alle ballonger er blåst opp. I dag er det nemlig opp «Among the clouds». De fem proffe trombonistene i Crossbones fra Belgia kommer. Og det blir smakebiter fra et nytt verk av Tom GOntier. Foto: MUSIKKLAGET BRAGE.


Høstkonsert

Tromboner og konsert.

 


byline friwal

PUBLISERT
5.november 2023Spjelkavika.no

KONSERT

KULTUR

MUSIKKLAGET BRAGE

 

Spiller du trombone? Det er Musikklaget Brage som spør.

 

Verdensturné

Grunnen til spørsmålet er at da har du sjansen til å lære mer fra fem topp trombonister som akkurat nå er på verdensturné.

I en og en halv time, fra klokka 15.00 har ålesundske trombonister en unik mulighet til å lære mer i et arrangement de har kalt «Meet and greet».

Vi snakker om trombonegruppa Crossbones fra Belgia, som akkurat nå er på verdensturné, og som har kommet til Spjelkavika fra Canada, før de reiser vider til Dubai som neste stopp.

Invitasjonen til trombonistene går i all enkelhet ut på at en får spille sammen med de fem karene, og det som fort kan bli et stort tromboneensemble.

 

Høstkonsert

Så, klokken 16.30 er det duket for Musikklaget Brages tradisjonelle høstkonsert, som de i år har gitt navnet «Among the clouds».

Med andre ord snakker vi om en musikalsk reise mellom skyene, ledet av dirigent Nick Ost.

(Saken fortsetter under bildet):

TROMBONEGRUPPE: Sett av tid og få med deg de fem proffe trombonistene i Crossbones fra Belgia. I dag er de i Spjelkavika, og før de deltar på høstkonserten til Musikklaget Brage vil de gjerne spille sammen med trombonister fra vår region.
Foto: CROSSBONES

Bestillingsverk

De fem profesjonelle trombonistene i Crossbones er gjesteartister på konserten, og publikum vil få smakebiter fra et nytt bestillingsverk fra komponist Tom Gontier.

Det er faktisk også snakk om en vri på Spjelkaviksangen, så dette vil bli spennende, slik det bruker å bli når Gontier har en finger med i musikkspillet.

Stedet er Spjelkavik barneskole, i dag.