langhaugen front

BLOTTET SEG:   Det var her, på Langhaugen i Spjelkavika at mannen i midten av 20-åra blottet seg for ei 12 år gammel jente for to uker siden. Mannen tilsto handlingen i dag. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Mann i 20-åra pågrepet for blotting

Pågrepet etter politiaksjon i går og har tilstått i avhør.


byline friwal         byline pk                       9.September.2016


naf 480page

Spjelkavika.no | NYHETER: Politiet bekrefter at mannen som i går ble pågrepet ble arrestert i forbindelse med blottersaken som har blitt etterforsket i to uker.


facebookknapp

Politiaksjon

Politiet var i går på plass med flere politibiler og hadde satt opp en slags base ved Leikeland og kunstgressbana til SIL.

Da spjelkavika.no kom til stedet var det tydelig at aksjonen var i en sluttfase, men politiet kjørte på nytt innover Vasstranda der de oppsøkte en eiendom som var mørklagt.

Tilsto i avhør

Nå bekrefter politiet at det er en mann i 20-åra som er mistenkt for handlingen.

Det var etter en politiaksjon i Vasstranda seint i går at politiet pågrep en mann i midten av 20-åra.

Mannen ble i dag tatt inn fra arresten til avhør fredag morgen der han tilsto handlingen.

Mannen ble løslatt etter avhøret fredag formiddag.


Raskt varslet

Politiet sier i en pressemelding at de ble raskt varslet etter handlingen tirsdag for litt over to uker siden.

Den 12 år gamle jenta var ute og luftet hunden sin da mannen kom syklende mot henne.

Han sirklet først rundt henne, før han kjørte litt bort, stoppet og blottet seg for henne.

Ny avhørsmetode

Politiet gikk ut med et signalement på mannen, men sier at det de første dagene etterpå skjedde lite i saken.

 

-Vi har jobbet med saken hele tiden, og når vi fikk et gjennombrudd skyldes det både hjelp fra publikum og strategisk politiarbeid, sier politibetjent Benedikte Flåten som har vært etterforsker på saken siden 23.august.

Også politioverbetjent Oscar Lilleås er etterforskningsleder ved politiet i Ålesund. Han sier politiet benyttet nye metoder i avhør av barn i denne saken.

-Denne gangen brukte vi det nye systemet med tilrettelagte avhør som skal benyttes når mindreårige er utsatt for overgrep, sier Lilleås.

-Jenta ble avhørt få timer etter at meldinga kom inn av spesialmedarbeidere ved Statens Barnehus, og det ga etterforskningen en god start, sier han.

 

Politiinspektør Yngve Skovly er leder for retts- og påtaleseksjonen for politiet på Sunnmøre. Han sier slike saker er prioritert.

-Det er avgjørende viktig at vi blir brakt inn i bildet så raskt som mulig dersom noen skulle oppleve noe lignende, sier Skovly.