karijanne page

BLOMSTRER:   Kari Janne Myklebust, direktør ved Best Western Baronen hotell i Spjelkavika ser at hotellet blomstrer og slår stadig nye rekorder. Nå tror hun det er Spjelkavika sin tur å blomstre. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


-Hele verden kommer nå til Spjelkavika

Kari Janne Myklebust tror Spjelkavika vil blomstre. Det gjør i aller høyeste grad hotellet hennes.

 

BLI MED PÅ INNSIDEN AV BARONEN HOTELL.

 


byline friwal                                22.September.2016


naf 480page

Spjelkavika.no | REPORTASJE: -Det begynte tøft dette året. Vi merket det godt, sier Kari Janne Myklebust, den fargerike direktøren på Spjelkavikas eneste hotell, Best Western Baronen hotell.

facebookknapp

 

Inkluderende

Vi sitter på ”røykebenken” utenfor hotellet og prater inn i mellom flere ”heisann”, et par telefoner, henting av ny kaffe, og selvfølgelig en klem i ny og ne til mennesker som kommer eller går.

Kari Janne (her er vi selvfølgelig på fornavn) kjenner mange, og felles for alle som kjenner henne er at de har en trygg følelse for at de kjenner henne nært. Og da er ordet ”inkluderende” greit å bruke, for Kari Janne inkluderer. Vår teori er at det hjelper godt når en skal fylle et hotell med gjester, for hos Kari Janne og gjengen hennes kommer gjestene tilbake.

 

Ny rekord

-Sleit dere?

-Ja, også vi merka at det var tungt i blant annet oljesektoren. Mange av våre kunder er underleverandører til oljeindustrien, så jo, vi merka godt det, sier hun.

 

2015 var Baronen hotell på tindene med ny rekord etter sommeren, nå kom 2016 feiende over staben til Kari Janne med mørke skygger, men ikke lenge.

-Neida, sier hun, og smiler.

-I juli hadde vi 20 prosent økning fra samme måned i fjor. I tillegg økte snittprisen på hotellrom i juli og august i forhold til tidligere, noe som også ga gode utslag. Du vet, heile verden kommer til Spjelkavika, sier Kari Janne og forklarer.

 

-Det er en klar tendens vi ser her. Før kom de fra faste land i vår nærhet. Nå ser vi stadig oftere at de kommer fra andre verdensdeler.

-Hvorfor det?

-Krone- og Eurokursen, og at Ålesund har klart å vinne kåring på kåring om å være verdens vakreste by. Samt at Norge er et trygt land.

 

SE BILDESERIEN FRA INNSIDEN AV BARONEN NEDERST I SAKEN

 

-Så de reiser ikke etter været altså?

-Hehe, nei, ikke helt. For det skal jeg få si, solnedgangen på Alnes er gull verdt. Våre gjester trekker oftere fram den enn jugendbyen faktisk. Får de en solnedgang fra Alnes festet på minnebrikkene sine så er de ikke sene om å vise det til oss, med masse skryt.

En buddist som bodde her sa at han ble mer religiøs etter en tur til Alnes, forteller hun.

 

Lillevannet en oase

-Men hva med Spjelkavika?

-I vårt område har vi mye innen korte avstander, som Geiranger og alle utkikkspunktene, men også Spjelkavika kan overraske.

 

-Vi sender dem rundt Lillevannet på tur, det er alltid populært og får masse skryt. Det er en oase, slik Spjelkavika ellers også er på mange måter.


 

(Saken fortsetter under bildet):

lillevannet page

EN OASE:  -Vi sender gjerne gjestene ut på tur rundt Lillevannet. Det er alltid en suksess, sier Kari Janne Myklebust.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

Kari Janne ser alvorlig ut.

 

-Men det må være forutsigbart, og der har jeg mange meninger.

-Hvordan da?

-Lillevannet er forutsigbart, fordi det ligger der 24 timer i døgnet. Turheisa er ikke det, for eksempel. Et fantastisk utsiktspunkt, men vi kan ikke sende folk bort for å sjekke om den går, bortsett fra søndager. Slike ting er viktig, men jeg tror det vil komme seg, og at Spjelkavika vil blomstre selv om vi ligger nedenfor Moa.


 

(Saken fortsetter under bildet):

turheisa page

FORUTSIGBART:  -Jeg tror Spjelkavika vil blomstre, men ting må være forutsigbart. Turheisa har et stort potensiale, men vi kan ikke sende gjester bort for å se om den går, selv om den jo går på søndager med frivillig hjelp.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

Barnefamilier

-Hvem er gjestene dine?

-Mange forskjellige typer av gjester. Vi har hatt en eksplosjon av barnefamilier til hotellet. Selv kjører vi på med hoppeslott og det som er av leiker inne i konferansesalen vår, men vi ser at gjestene er de som vil på Moa og handle, det trekker enormt, det samme gjør Leikeland, bobilbutikkene og motorsykkelbutikken som selger Harley Davidson inne i Fremmerholen. Disse kommer til oss når de skal handle, og de kommer langveis fra.

 

Og så har du selvfølgelig Atlanterhavsparken som også gjør at barnefamiliene kommer sterkt.


 

(Saken fortsetter under bildet):

baronen16

BARNEFAMILIER:  Baronen hotell ser en eksplosjon av barnefamilier som gjester hotellet.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

Oasen Spjelkavika

Kari Janne er ørsting, og gift med en tidligere ordfører i kommunen, men hun heier på Spjelkavik IL. Og når vi spør henne om hvilke drøm hun har for Spjelkavika så tenker hun ikke lenge.

 

-Jeg har en drøm om at Spjelkavika skal bli en oase, slik Lillevannet er, og i samspill med handlemaskina Moa like ved. Spjelkavika er sterk på idrett, så klart jeg heier på Spjelkavik. For jo mer aktiv de er jo flere gjestende lag kommer til oss.

 

-Men drømmen om en oase går også på kunst, kultur, kanskje en kaffebar eller to. Litt annerledes enn Moa. Reindyrka.

 

-I nærheten vil jeg også ha badeland og gjerne en ishockeybane. Nå kommer storhallen også. Det vokser opp enormt mange unger i bydelen, så i tillegg til de tilreisende er jeg ikke i tvil.

Spjelkavik kommer til å bli det store senteret i regionen, det er jeg ikke i tvil om.

 

Fylles opp først

Kari Janne liker godt at hennes hotell nå faktisk ofte fylles opp før hotellene i byen. Også det sier litt om gjestenes trivsel. Og at hun trekker gjester som faktisk planlegger ting i sentrum.

 

-Vi ser jo det på festivalene og de store konsertene. De er med på å fylle opp hotellet vårt. Alt dette betyr enormt, også for bygdene og kommunene rundt oss. For når det er fullt i Ålesund så ber vi dem stoppe i Nordfjord, på Stranda eller i Ørsta.

 

-Dere har mange faste gjester innen næringslivet. Hvordan er det å få hotellet fullt av barn disse sommermånedene?

-Å, det er storveis. Barn er kjekke gjester, og vi elsker å legge til rette for dem.

Det gjør vi også ved å sørge for gode pakkeløsninger både til Atlanterhavsparken og Lekeland.

 

Årets julegave

-Og nå kommer det ny kino og enda et lekeland på Moa. Hva betyr Olav Thon sine investeringer for dere?

 

-Enormt, både for oss og regionen. Thon og IKEA er årets store julegave til oss alle, det er jeg ikke i tvil om. For når denne karen med topplua våger å investere mange titalls millioner kroner så er det andre som ser dette og kommer etter.

 

Waldehuset

Kari Janne kommer på nye ting i samtalen og går gjerne tilbake fordi hun har tenkt muligheter, og nå kommer hun på dem på rekke og rad.

 

-Det med forutsigbarhet. Se på Waldehuset, det eneste huset som sto igjen etter brannen, og med en troende mann reddet av engler. For en historie. Det er ikke bare prinsessa vår som er interessert i engler ser du.


 

(Saken fortsetter under bildet):

waldehuset

ENGLER?:  -Se på Waldehuset med mirakel, engler og bybrannhistorien. Det har potensiale til å bli byens største turistmagnet om eierne spiller korta sine rett, sier Kari Janne.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

-Du mener de har mer å hente ut av huset og historien?

-Ja, så absolutt. Det har potensialet til å bli den absolutt største turistmagneten i Ålesund, men de må spille korta sine riktig, sier hun og henter seg litt inn.

 

-Nå er det imidlertid Spjelkavika sin tur til å blomstre. Det må være mulig, sier hun, og konstaterer at kaffekoppen er tom.


 

(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)

 

BLI MED PÅ INNSIDEN AV BARONEN HOTELL

baronen02
baronen03
baronen07
baronen16
baronen23
baronen26
baronen30
baronen33
baronen35
baronen39
baronenutst
01/11 
start stop bwd fwd

INNSIDEN:   Baronen Hotell i Spjelkavika har nylig pusset opp og er et moderne  hotell med stort hjerterom. Har du vært innenfor dørene? Her kan du bli med en liten tur. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/ Spjelkavika.no