odd hi front2

SMILER:   Odd Ingebrigtsen er en optimist som alltid har et smil på lur, noe alle som kjenner ham vet. Og det er mange. Flere av dem er tidligere kunder som nå bruker Odd og den erfarne gjengen hans i HI-Bygg til nye rehabiliterings- og byggeprosjekter. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


-Vi er full av optimisme

Odd Arne Ingebrigtsen er i ferd med å legge den tøffe tidene bak seg. Nå er han full av pågangsmot og optimisme for HI-Bygg.


byline friwal                                15.november. 2016


naf 480page

Spjelkavika.no | NYHETER:  I sommer ble opp mot 30 personer arbeidsledig da det over tjue år gamle selskapet HI Bygg måtte levere inn boet til bobestyreren. Konkursen var et faktum og mange ble rammet. Men nå skal ”kjærringa reises”.

 

facebookknapp

 

Gir ikke opp

En av gründerne i selskapet, Odd Arne Ingebrigtsen hadde nemlig slett ikke noen planer om å synke ned i oppgitthet og fortvilelse.

 

Olsvik-gutten Odd er en handlingens mann og ikke skapt for å gi opp.

 

Allerede som ung gutt startet han som håndverker, blant annet med å bygge hotellinredninger. Derfor var det helt naturlig for Odd å gå på med krum hals når det nye selskapet HI-Bygg skulle møte markedet.

 

Har satt spor

-Joda, du kan trygt si at vi har lagt igjen noen spor både på store hoteller og andre bygg i regionen opp gjennom åra. Også i gamle HI Bygg holdt vi mye på med det, sier Odd til spjelkavika.no.


 

(Saken fortsetter under bildet):

hibiler page

ALT PÅ STELL:  Det nye selskapet HI-Bygg er gjenkjennbart med det gamle. Foto: HI-BYGG


 

Odd er kampklar. Det samme er ni av de tidligere snekkerne i det gamle selskapet. Nå er de inne i ”folden” i HI-Bygg, og flere skal de bli.

 

Enorm erfaring

-Ja, vi håper å bli en tolv til femten snekkere etter hvert. Og dette er dyktige og solide fagfolk jeg er glad jeg har med meg videre. En skal lete lenge etter en så lang samlet erfaring som det er i denne gjengen, sier Odd.

 

-Det er ikke rent få prosjekter de har jobbet med alle disse årene, sier han.

 

Pengesluk

Gamle HI Bygg AS, med over 30 ansatte på det meste, hadde en tung periode forut for konkursen.

Odd Ingebrigtsen sier selskapet foretok noen feilinvesteringer som tynget i lange perioder.

 

-Vi var deleier med femti prosent i Fredsbergåsen, et prosjekt vi også oppførte. Dette eierforholdet ble et stort pengesluk vi til slutt ikke maktet, og bidro sterkt til konkursen, sier han.

 

Ser framover

Han vil ikke dvele ved det nå. Odd er optimist og er kjent for å smile til alle han møter. De som kjenner ham er vant til smilet og det gode humøret, og de som kjenner Odd er det mange av. Det er han glad for. For nå vender gamle kunder tilbake. De vet at Odd og staben hans presterer.

 

-Nå er vi i startgropa og er allerede i gang med flere prosjekter. Flere av disse er hos gamle kunder som kjenner oss og vil bruke oss. Det setter vi stor pris på.

 

-Erfaringen med blant annet næringsbygg er solid hos dere, men ser du optimistisk på dette i disse såkalte nedgangstider?

-Å joda. Det gjør jeg i aller høyeste grad. Nå går vi offensivt ut og forteller om oss selv både på sosiale medier og snart med egen nettside.

Og i Ålesundsområdet er det heldigvis et bra marked for det vi driver med.

 

Totalentreprise

-Vi tilbyr totalentreprise på det vi gjør, noe som letter mye for kundene. De fleste prosjektene vi er involvert i er rehabilitering og nybygg, sier Odd.

 

Selskapet HI-Bygg har base i den tidligere fabrikken i Olsvika, derfra jobber nå Odd og gjengen hans full av optimisme og pågangsmot. For de har slett ikke tenkt å slutte å sette spor etter seg i regionen vår.