heggstad front2

REDAKTØR:   Øyvind Johan Heggstad er ansatt som ny redaktør. Med det får avisen en erfaren journalist som også tidligere har jobbet i avisen. Han går fra jobben som journalist i NRK Møre og Romsdal. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


En "graver" blir ny redaktør

Øyvind Johan Heggstad (47) er en erfaren gravejournalist. Nå blir han redaktør for Nytt i Uka.


byline friwal                                29. desember. 2016


naf 480page

Spjelkavika.no | NYHETER:  Øyvind Johan Heggstad (47) fra Lerstad er ansatt som ny redaktør i ukeavisa Nytt i Uka.

 

facebookknapp

 

Fra NRK

Heggstad har en lang karriere bak seg i journalistikken, og han går fra stillingen som journalist i NRK Møre og Romsdal hvor han har jobbet i 24 år.

 

-I dag har jeg min siste arbeidsdag i NRK. En utrolig god arbeidsplass, skriver Heggstad i sin facebookprofil, og avslører dermed at han har fått stillingen som redaktør i Nytt i Uka.

 

Det er journalist Maria Nerhus som har hatt stillingen som fungerende redaktør etter at Eldar Berg har hatt stillingen i en årrekke.

Avisens første redaktør var Reidar Skarbø.


 

(Saken fortsetter under bildet):

heggstad page

FOTBALL:  Øyvind Johan Heggstad er ihuga fotballmann der Liverpool, AaFK, Fortuna og Herd står sterkt. Her intervjuer han Hødds André Nevstad.
Foto: NRK


 

Vil merkes

-Leserne vil nok merke at det kommer inn en ny redaktør, og jeg ønsker å sette et tydelig preg på avisen, sier Heggstad til bybloggen Bypatrioten.

 

Øyvind Johan Heggstad har også tidligere jobbet i Nytt i Uka tidig i karrieren, og sto sentralt under avisens avsløring av skjulte dokumenter i Ålesund kommune, noe som førte til oppvask og stor debatt.

Få kjenner bedre til offentlighetsloven enn Heggstad, noe som også har ført til at han har blitt satt i fokus når han har nektet å forlate møter folkevalgte og offentlig administrasjon har forsøkt å lukke.

 

Med Heggstad i redaktørstolen trenger en med andre ord ikke å spå så mye for å se for seg at Nytt i Uka nok vil skjerpe pennen inn mot blant annet offentligheten.

 

Fotball og familiemann

Øyvind Johan Heggstad er fra Lerstad, men er bosatt på Ellingsøya, er gift og har fire barn.

Den nye redaktøren er rimelig ”fotballgal”, og der er det selvfølgelig Liverpool, AaFK, Herd og Fortuna som gjelder.

 

47-åringen er også en ihuga fritidsfisker og båtmann.

 

Allerede 9.januar starter han på jobben som redaktør i Nytt i Uka.

 

Vi gratulerer Øyvind og avisa på det varmeste.