tobbpegg page

LYSLENKE:   Her er Torbjørn Aarø (t.v) og Per Ove Stølen i ferd med å teste lyslenka før tenning 1.søndag i advent. Nå er lenka ødelagt, og spjelkavika.no stiller seg i bresjen for en kronerulling til et mer robust lyssystem. Er du med? Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Må kjøpe nye lys

Nettavisen spjelkavika.no kjører i gang kronerulling for nytt lyssystem. Blir du med?


byline pk                       22. januar. 2017


naf 480page

Spjelkavika.no | JULEGRANA:  Sist helg avsluttet Per Ove Stølen og Torbjørn Aarø jula ved å slukke treet på Spjelkavikfjellet. Og det ga dem et lite oppløftende syn.

 

facebookknapp

 

Store skader

-Hele systemet er preget av store skader, så det er nok ikke mulig å sette opp dette til neste advent og jul, sier Torbjørn ”Tobben” Aarø til spjelkavika.no.

De to ildsjelene forteller om brannskadde lyslenker som var mer brent enn de først trodde.

Flere lesere av spjelkavika.no tok 5.desember kontakt for å uttrykke sin bekymring over at treet var mørklagt tidlig i adventstiden.

Samme dag dro de to ildsjelene til toppen for å få lys på treet igjen, og ble møtt av et trist syn.


 

Se også: VÅR AKSJONSSIDE PÅ FACEBOOK

DEL VÅR AKSJONSSIDE

juletreaksjon1

 


Mistenker storm og lyn

-Selve juletreet består av ti lyslenker, eller remser av LED-lys. Den ene var helt gåen, men vi har nå lys, fortalte de to etter at de fikk på et begrenset lys.

Torbjørn og Per Ove mistenker kraftig vind og lynnedslag for å være årsaken.

 

-Det er svidd kraftig i lenkene, noe som har ført til at LED-diodene har blitt slått ut.

 

«Yes we can»

Flere har henvendt seg til Nettavisen spjelkavika.no om vi ikke kan gå i bresjen for en kronerulling for juletreet, noe de to som i flere år har sørget for juletreet er inneforstått med og setter pris på.

 

-Siden president Obama nå har gått av, og ikke trenger sitt slagord lenger, så låner vi det. «Yes we kan», sier vår redaktør Fridgeir Walderhaug.

 

-For det skulle bare mangle at vi skulle blir med på dette. Vi er en avis laget på dugnad og uten mer inntekt enn det som dekker serverleien vår, og kan derfor ikke bidra økonomisk som avis. Men vi har mange lesere, og det blir stadig flere i Spjelkavika som er oppmerksomme på at vi eksisterer. Da bruker vi det vi har og er gladelig med på denne kronerullingen, sier redaktøren, som også ser ringvirkningene av Juletreet.

 

Betyr mye for mange

-Det er mange som har glede av dette. Til og med flypassasjerer som nyter godt av at piloter på Oslo-flyet på fine kvelder sveiper rimelig nært Julegrana, slik at i alle fall de passasjerene som sitter på den ene siden får med seg landets flotteste julegran under innflygingen.

Men viktigere er det samarbeidet "Tobben" og "Peggen" har med Spjelkavik Skolekorps.

 

Korpset har jo sluttet med dugnader og baserer sin økonomi sterkt på 17.mai og Juleparaden med tenning av Julegrana. Et samarbeid de har hatt i mange år, og som stadig flere i Spjelkavika slutter opp om.

 

-Og så er det jo slik at om Julegrana slukkes så går det ikke mange minuttene får vi og de to ildsjelene får et ras av meldinger med bekymra sambygdinger. Og da er de to raskt ute med å ordne opp.

-Nå er det snakk om summer ingen kan forvente at de to skal ordne privat. Vi får jaggu sette pris på den jobben de gjør i all slags vær og vind, og heller gi en liten skjerv, avslutter Walderhaug.

(Saken fortsetter under bildet):


 

julegrangutta788b

LIKEDELER:  Få minutter etter at folkehavet hadde hatt nedtelling for tenningen av julegrana i fjor, så gikk den i svart. Da var det en likedeler (bildet) som gikk, noe som kostet mange tusen kroner. Nå vil de to ildsjelene kjøpe noe mer robust som tåler tøffe desemberdager. Arkivfoto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

Nytt og robust

Per Ove og Torbjørn er allerede i gang med å se etter systemer som kan erstatte det gamle.

 -Vi ser nå etter andre alternativer enn dette systemet. Vi har brukt LED-lys som remser. Det vil si at de lyser på ene siden av en flat remse, og at det er svært sårbart.

 

-Hva vil dere erstatte det med?

 -Vi vil gå for LED i rør. Dette koster en del mer, men er mye mer driftsikkert enn disse remsene. Samtidig vil det føre til bedre lys og et lys som går rundt hele dette røret.

 Det vi har sett på til nå tror vi vil gjøre seg veldig bra, men vi må ta det økonomiske med i betraktningen, sier Torbjørn Aarø.

 

Ingen av de to kan på stående fot komme med de totale kostnadene, men legger ikke skjul på at det fort kan bli både 30- og 40.000 kroner for å få noe som holder flere år uten skade og svikt.

 

Per Ove og Torbjørn sier at om folk i Spjelkavika vil være med på denne økonomiske dugnaden så vil de fortsette å stå for det praktiske. Og giverne skal vite at pengene går uavkortet til juletreets nye belysning.

 

Et eventuelt overskudd vil bli stående på konto til bruk på eventuelle utbedringer og vedlikehold.

 

Slik støtter du

Det er to måter å støtte på, og vi oppfordrer våre lesere til å gjøre begge:

 

-Den viktigste måten å bidra på er å gi din gave til kontonummer 3910.29.19290. disponert av de to ildsjelene. Det er enda ikke opprettet vips eller lignende system for betaling, så vennligst bruk kontonummeret.

 

-Det andre er å dele denne artikkelen, eller aller best, vår side på facebook som vi har opprettet til formålet.

 

Nettavisen spjelkavika.no vil informere om utviklingen av givergleden, og ikke minst hva Torbjørn og Per Ove vil foreta seg.

Husk; Det er ikke lenge til jul, vår, sommer og høst går fort.