juletreaksjon1

INNSAMLING:   Her er innsamlingskontoen på bildet av juletreet på toppen. Flere tusen har lest om aksjonen, og mange hundre har delt. Nå gjelder det å sette alt inn på å få penger inn på konto. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


-Et stykke igjen, men gir oss ikke

Mange har gitt i løpet av de to første aksjonsdagene, men flere må med.


byline pk                       24. januar. 2016


naf 480page

Spjelkavika.no | JULEGRANA:  Aksjonen spjelkavika.no har satt i gang for juletreet på fjellet går sin gang, og flere har gitt sitt bidrag.

facebookknapp

 

4.600.-

Mange har satt inn beløp på juletrekontoen 3910.29.19290 i løpet av de to dagene aksjonen har pågått. Likevel er det et godt stykke til mål.

-Joda, vi har i alle fall kommet i gang og vi er imponert over alle som sier de vil være med, forteller Torbjørn Aarø til spjelkavika.no.

 

-Hvor mye har kommet inn så langt?

-I skrivende stund (ca. kl. 20.30 tirsdag kveld. Journ anm.). har vi fått inn 4.600 kroner, og det er slett ikke dårlig.


 

LES OGSÅ: Her startet aksjonen

MÅ KJØPE NYE LYS

juletreet toppen

 


Folk er med

-Men vi gir oss ikke med det?

-Nei, vi har et stykke igjen å gå, men det er et fint tegn at folk er med, og vi er sikker på at flere kaster seg på, sier ”Tobben” optimistisk.

 

Det var helga for snart to uker siden at Per Ove Stølen og Torbjørn Aarø slukket juletreet for i år. For så å oppdage at skadene på belysningen var større enn først antatt.

 

-Hele systemet er preget av store skader, så det er nok ikke mulig å sette opp fette til neste advent og jul, fortalte han til spjelkavika.no da vi søndag innledet innsamlingsaksjonen for juletreet.

Både Sunnmørsposten og Bypatrioten tok kontakt med spjelkavika.no for å gi nødvendig drahjelp i aksjonen. Oppmerksomheten har vært stor, sier redaktør Fridgeir Walderhaug.

 

-Flere tusen vært inne og lest vår sak om aksjonen, og den er delt flere hundre ganger på sosiale medier. Samtidig ser vi at det i tillegg deles og diskuteres på facebookgruppa ”Du vet du er fra VIKA når..” Dit går folk og forteller at de har bidratt, og at de oppfordrer andre til å være med, sier redaktøren, som ikke ser noen grunn til å gi seg nå.

 

Ruger på poteta

-Dette engasjementet håper vi fortsetter. Det er lenge til jul, men nå skal i alle fall spjelkavika.no gjøre sitt til å holde saken varm, så håper vi at våre lesere føler det på samme måte og blir med å "ruge på poteta".

 

-Men hva om en ikke får inn nok midler?

 

-Joda, dette skal vi klare. Og går det litt tid så kan poteta varmes opp igjen når neste jule- og adventstid begynner å nærme seg. Da kjører vi i gang når julemannane kommer i butikkene. Det skulle i alle fall være tidlig nok. Men ”nu kør vi”, som de sier svenskene.