tiur3

TIURLEIK:   Luis og Peter var to av de elleve barnehagebarna som sammen med to ansatte i Skåthaugen barnehage fikk ei tiur-røy som følgesvenn på tur. Foto: JOHN HAMILTON BARRIE


Tiurleik på barnehagetur

Sjelden turvenn på vei mot Kollen.


byline friwal                                28.april 2017


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHET: Elleve unger og to voksne fra Skåthaugen barnehage fikk uventet turfølge på Kollen.

facebookknapp

Skulle på Kollen

Barna på Skåthaugen barnehage er glad i naturen, og de trives å gå mye ute der de også får se og lære mye om det de har like utenfor døra. Torsdag skulle en gjeng ut på tur, og den skulle gå opp mot Kollen på Spjelkavikfjellet.

Sola dukka opp på den fine turen, men den var ikke den eneste sjeldne gjesten på turen.

-Vi stoppa for å leke og spise på lekeplassen på toppen av Skåthaugen, og ungene var i full sving med leiken da vi plutselig så noe som beveget seg i skråningen ned fra skogen, sier pedagogisk leder for Skåthaugen barnehage, John Hamilton Barrie til spjelkavika.no.


(Saken fortsetter under bildet):

tiur4

ROLIG:  Tiur-røya var rolig og likte tydeligvis turen med barnehagebarna.
Foto: JOHN HAMILTON BARRIE


 

Leik ble tiurleik

For det viste seg raskt at både John, den andre voksne og de elleve barna skulle få mer en normal leik, men bortimot rene tiurleiken på turen sin.

-Ho kom vaggende som en dinosaur, stilte seg midt i blant oss og la seg ned og spredte vingene. Ungene ble sittende i ring rundt tiur-røya, og de fikk studere hver minste detalj på den sjeldne gjesten, sier han.

 

Vennskapet med røya ble imidlertid etter hvert til en liten utfordring for både de store og små i turfølget.

-Da vi spiste satt fuglen seg ned midt i mellom de to borda vi satt på, og etter at vi var ferdig å spise så var det enkelte av barna som ble bekymret for at fuglen skulle gå seg bort.

 

Hjem uten fugl

-Men dere fant en løsning?

-Ja, ungene mente vi skulle gå opp i skogen sammen med røya. Og det gjorde vi. Røya fulgte på i lang lang rekke, helt til vi kom opp i skogen. Men der meldte det seg jo en annen utfordring: Hvordan skulle vi få den til å bli igjen der oppe, uten å følge oss ned igjen?

 

John og barna hadde vist seg som alt annet enn rådville, så også denne gangen fant de på noe lurt.

-Om vi sprang og tok en alternativ vei hjemover så skulle dette gå bra. Så dermed ble det elleve unger og to voksne på full fart gjennom skogen, med røya etter. Heldigvis mistet røya oss underveis, og vi kom tilbake til barnehagen uten fugl, men med et fantastisk minne, forteller John Hamilton Barrie.