silvar 16

BEST:   Spjelkavik var klart best mot Varegg. Bergenserne hadde knapt noen sjanser. Vika på sin side fikk liten uttelling for sine sjanser. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no

-De var knapt over midten

Frode Fagermo mener de to målene til Varegg kan karakteriseres som poengran.

SE BILDESERIE NEDE I SAKEN OG VIDEO OVER.

silfotbanner

byline friwal         byline pk                       12. jaugust. 2017

baronen pageann

Spjelkavika.no | SIL- Varegg (1-2) 2-2: Da Spjelkavik møtte Varegg i runde 16 var det ikke nødvendig med mer enn fem minutter før de gikk opp i ledelse.

facebookknapp

Tabbemål

Spjelkavik åpnet kampen med sjanser, noe som gikk igjen utover omgangen.

Og allerede etter fem minutter kunne Roald Andreas Runde sette ballen i mål.

Men så snur det til det Frode Fagermo omtaler som et ”ran” fra Varegg, og i det legger han at ranet ble mulig grunnet tabber i eget lag.

For kun et par minutt etter scoringen til Runde kommer Vareggs Almeida de Carvalho mot vikakeeper Tor Erik Valderhaug Larsen i det keeperen skal plukke opp ballen. Varegg-spilleren er raskest og får ballen i mål.

Samme Varegg-spiller gjør det igjen etter et snaut kvarters spill. Forsvaret til Vika blir redusert til vitner da Carvalho sender ballen fra en midtbanepassning og rett i nota.

Vika presset på

Men det er Vika som presser på, og det er Vika som kommer med sjansene.

-De er knapt over på midten hele omgangen, sier Fagermo til spjelkavika.no.

Sjansene strømmer på mot Varegg, som ligger langt bedre an på tabellen enn Spjelkavik. Det gjenspeiles ikke på den søkkvåte plena på Spjelkavik stadion. For her regjerer Vika helt fram til målstreken, men ikke lenger.

Gjestene leder til pause.

Utligning

I andre omgang trår Vika til med et offensivt spill og oppnår flere gode sjanser.

Det begynner også å bli mer ampert og to Varegg-spillere pådrar seg det gule korptet.

Og så, i det står snaue kvarteret igjen av kampen får Benjamin Skulstad Sunde utlignet etter corner.

Nå ser det ut til at hordalendingene ser seg fornøyd med poengdeling, og prøver å sikre det helt inn, noe som også skjer.

Spjelkavik beholder ett poeng etter kampen mot Varegg.

-Vi høvler over dem

-En trenger ikke en gang å være subjektiv for å skjønne at her var Spjelkavik best.

Vi har ti tolv målsjanser og må dele poeng med et lag som setter to mål uten at de faktisk er ”målsjanser”. De er nærmest som selvmål å regne. Det er surt. sier han.

-Vi høvler over dem. De er det desidert mest spillende laget i Norge, og vi lar dem ikke komme til sjanser. Vi struper dem hele veien. De har en heading som går langt over. Jeg synes vi gjør en kjempegod kamp, så jo, det er surt, sier Frode Fagermo, som på spørsmål fra oppmøtt presse også synes det er skuffende få som møter for å støtte laget.

-Vi har snakket om det lenge, og vi har gitt gratis inngang slik at folk skal slippe å tenke på denne hundrelappen, og vi spiller underholdende fotball. Da er det litt kjedelig at vi får 50-60 tilskuere, det må vi innrømme, sier Frode Fagermo.

(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)