sil afk11

SESONGENS SISTE:   Andreas Olsen (t.v) satte det siste målet til Vika sesongen 2017. Mathias Eikenes satte kampens første mål for Spjelkavik. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no

Fikk refs og vant 2-0

Trenerduoen til Spjelkavik ga spillerne ei skrape i pausen. Det hjalp.

SE BILDESERIE NEDE I SAKEN.

silfotbanner

byline friwal         byline pk                       22.oktober 2017

baronen pageann

Spjelkavika.no | SIL- Aafk2 (0-0) 2-0: Det ble sesongavslutning med stil da Spjelkavik møtte bunnlaget Aafk2 til dyst lørdag.

facebookknapp

Alt var avgjort

For Aafk2 er sesongen spolert, og det for flere kamper siden. Spjelkavik på sin side hadde klart seg med sine 32 poeng før kampen.

I så måte hadde kampen null betydning for de to spillende lagene, eller for andre lags være eller ikke være i 3.divisjon. Det var på helt andre arenaer slikt ble avgjort i siste runde for 3.divisjon avd.4.

Aafk2 kom naturlig nok ikke med A-lagsspillere til en kamp som startet fire timer før oppgjøret mot Kristiansund på CLS.

Men de kom med et ungt og raskt lag, et lag som tross nedrykk ville avslutte med stil.

Aafk2 beit fra seg

Og det var Aafk2 som først fikk radaren peilet inn på Vika sitt mål. Marginer og målstolpen stoppet sjansen snaue fire minutter ut i kampen.

Rutinen til Spjelkavik viser seg til tider ut over 1.omgang, men ungguttene til Aafk2 biter fra seg og får flere sjanser, uten å få uttelling.

Halvveis i omgangen er det Spjelkavik som er i føringen noen perioder, men ikke mot slutten av omgangen.

Aafk2 får en kjempesjanse fem minutt før pause, men Tor Erik Larsen i vikaburet får mesterlig ryddet unna med en flott redning.

Vikas omgang

I andre omgang gjør Frode Fagermo to endringer. Sigurd Vidhammer Tafjord og Christian Øvrevoll Gjerde går ut, og inn kommer Marius Myking Waagan og Martin Skulstad.

Allerede ti minutter senere bruker Fagermo sitt tredje bytte og tar ut Stian Sunde, og sender inn Sondre Hole.

Knappe tjue minutter før full tid sitter det for Spjelkavik.

Mathias Eikenes treffer stolpen, men fysikkens regler gjør at ballen går rett vei og inn i nota, 1-0 til Spjelkavik etter et flott angrep.

Fem minutter før full tid blir det klabb og babb for Aafk2 i egen nærsone, noe som ender med at vikaspiller Andreas Olsen får plassert den til 2-0, som også ble sluttresultatet.

-Fikk en skrape

-Det var en aldeles forferdelig svak første omgang som var helt fri for vilje, tæl og guts, og jeg vet ikke helt hvorfor det var slik, men det var ingen drift. Så får de seg en liten skrape i pausen, og de responderer bra, sier Frode Fagermo om innsatsen til laget de første 45 minuttene.

-De står på og gjør det de kan i 2.omgangen, noe som gjør at vi vinner fortjent kampen, sier han videre.

Status etter sesongen 2017 er en god sjuendeplass på tabellen, i en liga som ble betraktelig spisset fra i fjor.

Vika søker publikum

Spjelkavik har levert underholdende fotball gjennom hele sesongen, noe som ikke reflekteres i publikumsantallet på kampene dessverre. For laget og støtteapparatet rundt legger ned en enorm innsats for å skape god fotball og god underholdning. Derfor er det ingen grunn til at folk i Spjelkavika ikke skal gå på kampene.

11 kamper med uavgjort som resultat, de fleste med små marginer, forteller om et vikalag som fortjener å være høyere. Neste år mister laget to tre sentrale spillere, og spenningen knytter seg derfor til hvordan stallen til Spjelkavik vil se ut neste år.

(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)