bronselaget03

BRONSE:   Sebastian Foss-Solevåg (bildet) presser over målstreken i PyeongChang i bronsefinalen mot Frankrike mot Alexis Pinturault. Og når Leif Kristian Nestvold-Haugen også fikk klaff, ble det bronse på det norske laget, den første medaljen i et vinter-OL til Spjelkavika.
Foto: HANS ARNE VEDLOG / DAGBLADET


Gratulerer Sebastian og Nina

Sikret Spjelkavikas andre OL-bronse etter lagkonkurransen i OL.

 


byline friwal                                24.bebruar 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | ALPINT: Det er mange medaljerekorder som skrives etter lekene i Sør-Korea. Og Spjelkavika kan smykke seg for nok en olympisk medalje, den første i vinter-OL.

 

facebookknapp

 

"Vikas" andre bronse

For i natt, norsk tid tok Spjelkavik IL sine egne alpinister, Nina Haver-Løseth og Sebastian Foss-Solevåg bronse i lagkonkurransen, etter å ha slått ut Frankrike i bronsefinalen.

Dette er andre gang Spjelkavika kan smykke seg med olympiske medaljører. Første gang var da Ann Kristin Aarønes dunket inn to mål mot Brasil i bronsefinalen under OL i Atlanta i 1996, og dermed sikret Norge bronsemedaljen.


(Saken fortsetter under bildet):

 

anka

 

ANKA:  Ann Kristin "Anka" Aarønes sørget for Norges bronse under OL i Atlanta i 1996, da hun satte to mål mot Brasil i bronsefinalen
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Og nå har vi fått våre to første vinter-medaljører med Nina og Sebastian, som dermed blir med i en svært eksklusiv klubb med tre medlemmer. Og alle i Spjelkavika har god grunn til å spise kake, og sende varme tanker til to sambygdinger i Sør-Korea.

 

Lå under

Med bronsen til alpinlaget kan Norge notere seg for medalje nummer 38, altså åtte mer enn det idretts-Norge hadde satt seg som mål.

Og bronsen kom etter en kamp mot Frankrike.

Først duellerte laget mot Storbritannia og deretter Sveits i semifinalen der Norge lå under.

Nina ledet lenge mot sveitsiske Gullhuber, men tapte til slutt med 16 hundredeler. Dermed gikk de fire alpinistene til bronsefinale.


(Saken fortsetter under bildet):

bronselaget05

JUBEL:  Det ble jubel på sletta da det ble klart at Norge, med Nina og Sebastian hadde bronsen i lomma.
Foto: HANS ARNE VEDLOG / DAGBLADET


Bronsefest

I bronsefinalen mot Frankrike ble det tap i duellene til Kristin Lysdahø og Nina Haver-Løseth. Men Sebastian Foss-Solevåg lyktes å slå Alexis Pinturault, noe som gjorde at bronsen sto og falt på Leif Kristian Nestvold-Haugen, som innfridde med 12 hundredeler.

Dermed ble det bronsefest på laget, som besto av Kristin Lysdahl, Nina Haver-Løseth, Leif Kristian Nestvold Haugen og Sebastian Foss-Solevåg.

Reservene Jonathan Nordbotten og Maren Skjøld får også utdelt hver sin bronsemedalje.