spjher43

BERØRING:   Fire minutt på overtid kontrer Herd, og får et kjempeskudd mot vikakeeper Tor Erik Valderhaug Larsen. Keeperen får fingerberøring på ballen, som går like utenfor. Dermed ble det poengdeling i nabooppgjøret. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no

Kampen ingen ville tape

En fotballkamp mellom Spjelkavik og Herd skal ha alt i seg. Slik ble det nesten.

SE BILDESERIE NEDE I SAKEN.

silfotbanner

byline friwal                                8.juli 2018

baronen pageann

Spjelkavika.no | SIL- Herd (0-0) 0-0: Lørdag manglet bare scoringene, som burde vært der.

facebookknapp

Nabokamp

Dette er kampen begge lag både gruer og gleder seg til. Det er lokalt, det er følelser, og det er to lag som ikke vil tape.

I lørdagens kamp var det hjemmelaget Spjelkavik som var klart best. Og mest synlig var det i første omgang av kampen, der Vika kunne og burde satt to, ja kanskje tre mål før pausesignalet kom.

Publikum uteble ikke, tross ferietid og en publikumsvennlig VM-kamp på TV, med samme starttid. I sola ble publikum vitne til at Spjelkavik jaget, og Herd kontret.

Nærmest kom trolig Eirik Nesset Hjelvik en scoring like før pause.

Nabokamp

Etter pause er det fortsatt Spjelkavik som er i føringen, men nå er Herd mer med.

Herd fortsetter med sterkt kontringsspill til tider, men får ikke helt samling for å avslutte med noe som gir uttelling.

Fem minutt før full tid blåser dommeren spillet videre, etter det vi fra vår posisjon kan se er en straffe til Spjelkavik. Sondre Hole går over ende i en badulje, men spillet vinkes videre.

Fingerberøring

På overtid kontrer Herd og skaper en kjempesjanse med et fantastisk skudd av Martin Morg Breivik. Vika-keeper Tor Erik Valderhaug Larsen får fingrene på ballen.

-Jeg klarte å få fingertuppene på den. Dermed ble den styrt utenfor buret. Den hadde nok gått inn om ikke, fortalte Tor Erik etter kampen.

(Saken fortsetter under bildet):

spjher01

URYDDIG:  -Vi har for mange spillere som ikke har dagen sin i dag, sier Frode Fagermo

90 minutters jag

-Frode. Dette ble 90 minutter med jag?

-Ja, det ble litt sånn, urytmisk og slikt, men vi var soleklart best i første, med noen store sjanser der vi burde satt mål. Herd hadde vel sin første store sjanse først etter 65 minutt.

-Jevnere i 2.omganger, men to tre store sjanser der også, spesielt med Eirik sin som er en kjempesjanse vi burde fått mål på.

Helt til slutt i kampen er vi heldig med en kjemperedning av Tor Erik.

-Det er slikt som skjer når vi må jage tre poeng, og da sender vi mye folk opp, og Herd slår langt eller kontrer. Det var de to tingene de gjorde gjennom hele kampen. Og da får vi en farlig kontring på slutten med et kjempeskudd som Tor Erik redder. Heldig, men vi burde putta to tre før det.

Hadde ikke "dagen"

-Men det blir litt uro inne i boksa for dere?

-Ja, det blir litt uryddig. Vi er ikke god nok her. Vi har flere spillere som rett og slett ikke har dagen.

Vi har en del spillere som er svært viktig for måten vi spiller fotball på, som i dag er godt under pari. Da blir det 0-0.

-En herværende avis snakker om nedrykksstrid. Påvirker det dere?

-Nei, poengmessig er vi rett over streken, men ikke bekymret for det. Vi tror på en god høst.

(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)