HOLDER AVSTAND: Hovedtrener til SIL, Magnus Oltedal og spillerne holder god avstand under treningen. Her sammen med Nataniel Jønsson. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.


Strengt regime

Ingen heading, dribling, takling eller nærhet. Men de trener igjen.

 

silfotbanner


byline friwal

9.april 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | SIL- Fotball: Normalt skulle fotballbanene til Spjelkavik IL yre av liv og fotballglede på denne tiden av året. Slik er det ikke.

 
Stengte ned
Denne uken kom A-laget så smått i gang med trening, men anlegget, både banene og hallen til SIL har vært stengt i flere uker grunnet smittevernstiltak.
 
All trening har vært avlyst og klubbens FFO har vært stengt.
 
All breddefotball har hatt 1.mai som dato for stengingen. Nå er det kommet en ny dato, 15.juni. Fram til da er det ikke snakk om å arrangere fotballkamper, men noen lyspunkt er det.
 
Strenge tiltak
-Vi har fått lov å starte med trening igjen, men under strenge smitteverntiltak der vi ikke kan benytte garderobene, ikke ta ballen på hodet eller gå i taklinger og driblinger.
Det forteller Knut A. Mo, tidligere leder av fotballgruppa, nå en del av støtteapparatet rundt A-laget. Onsdag var han og et knippe andre til stede når laget trente intervall i grupper på fem spillere.
 
-Det er litt forskjellige ting de trener på når det er intervall. Vi har oppe noen plastfigurer en skal passere, før skudd på mål. Keepertrening, passningstrening og litt forskjellig. Vi har fem trenere på bana sammen med hovedtrener Magnus Oltedal, forteller han.
 
-Det er klart det kribler. De vil jo i gang med å spille fotball. Nå vil jo sesongen vare helt inn i jula, om vi får begynne å spille 15.juni da, vel å merke.
 
-Det ble vel ikke treningsleir på dem heller?
-Nei, den gikk fløyten med coronaviruset. I år skulle vi ha treningsleir i Bergen. Slik gikk det ikke, sier Knut, som gjerne skulle ha sett gutta i kamp på gresset.
(Saken fortsetter under bildet):

X-Faktor: Erlend Søberg har en fin CV når det kommer til scoringer. Nykommeren på A-laget til SIL omtales som en spiller med X-faktor.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


X-faktor

For i følge veteranen Knut så stiller laget med en, kanskje flere overraskelser i år.
 
-En spiller med x-faktor, sier Lasse Olsen (Tidl. Aafk-spiller. Journ anm). Og da mener han Erlend Søberg fra Fiksdalen. En veldig god spiller, altså med x-faktor.
 
-Det betyr en som kan overraske?
-Ja, akkurat. Han har mye mål på CV-en sin. En spiller motstanderne ikke skal være trygg på, forteller han.
 
Barna må vente
Foreløpig er det ikke åpnet med trening for aldersbestemte lag, ganske enkelt fordi barn forstår reglene, men at det vil være umulig for dem å håndheve de strenge tiltakene.
 
-Det vil være en vanskelig oppgave med reglene slik de er nå. Det vil ikke gå mange minuttene før barn dropper reglene og alt sklir ut, selv om de forstår dem når de blir fortalt dem. Slik er det jo bare, sier Knut A. Mo.

 

HER FINNER DU KAMPOPPSETTET TIL SPJELKAVIK - 3.DIVISJON

HER ER TABELLEN FOR 3.DIVISJON AVD.4

HER FINNER DU SPILLERE OG STATISTIKK FOR SPJELKAVIK A-LAGET