BILDESERIE: Storseier etter sjokkåpning mot Ørsta/Volda2 da SIL sitt damelag startet seriestarten på hjemmebane.. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no.
NB! Du kan klikke på bildene for visning på full skjerm, og du kan bla i bildene.

Spjelkavik sitt A-lag dame tok storeslem da de møtte Ørsta/Volda2 i seriestarten.

19.august 2021

Spjelkavika.no | SIL- Ørsta/volda2 (4-1) 6-1:

Det er fire år siden damelaget til Spjelkavik kunne spille en seriekamp for 11-er fotball. Og debuten var knallsterk helt fra start.

Hardt arbeid

Det er lenge siden SIL kunne skilte med et damelag som hevder seg, og i 2019 hadde damelaget to A-lagsspillere. Da bestemte SIL seg for at noe måtte gjøres, og en satte seg et mål gjennom ”Jenteløftet”, et prosjekt ledet av Sunnmøre Fotballkrets.

Etter mye hardt arbeid har de nå, i 2021, over tjue spillere i A-lagsstallen.

Trent godt

Mangel på kamper under pandemien rammet imidlertid også A-laget damer i SIL like sterkt som andre fotballag, ja kanskje mer siden spillergruppa var ny.

Men trening og atter trening ga resultater, noe publikum fikk se tydelig under onsdagens seriestart på hjemmebane.

Sjokkåpning

Gjestene var Ørsta/Volda2, og de var ikke forberedt på et vikalag som sjokkåpnet med første scoring allerede etter to minutter, signert Sanna Hjelle Aslaksen, som også ble tomålsscorer etter at hun satt Vikas tredje mål 23 minutter ut i kampen.

Snaue to minutter senere økte Vika til 2-0 etter en flott scoring av Maria Alvestad Horn fra høyrekanten, etter det vi kunne se var et innlegg fra Elise Lamborg.

Like før kvarteret var gått utlignet Ørsta/Volda2 ved Tuva Emilie Knardal, men det ble også gjestenes eneste mål på kunstgresset til Spjelkavik.

Etter Sannas andre scoring var det Linnea Buchardt sin tur. 38 minutter ut i kampen satte hun omgangens siste mål. Pauseresultatet var 4-1.

Vika presset

I andre omgang satte Spjelkavikas Olene Lade ballen i nota, før det ble ei lita pause i målkjenningene fra lagene.

Spjelkavik fortsatte å presse, og det var lite som ble skapt på gjestenes halvdel, og når uret viste 77 minutter av kampen sørget Kristi Skaro for kampens siste mål.
(Saken fortsetter under bildet):

ASLAKSEN: Trener Jan Ove Aslaksen har sammen med Kjetil Bunes sørget for full kontroll.

En spennende og tempofull kamp ble kronet med storseier for damelaget, som trenes av Jan Ove Aslaksen og Kjetil Bunes.

Kommende onsdag møter Spjelkavik A-lag damer et formsterkt Blindheim borte, før de søndag  29.august tar mot Herd2 hjemme.

Nederst kan du se linker direkte til terminlister, spillerbiografier og tabeller både for Spjelkavik A-lag Herre og Dame.