LUFTIG OVER VIKA:   Opp Stolheisa og lit innover. Derfra er det bare å kaste seg ut når vinden tar tak i vingen. Bli med Sture Vatnehol (23) på paraglidertur over Spjelkavika. Video: STURE VATNEHOL 


- Jeg er helt bitt av basillen

Sture (23) ble bedt om å "joine" en side på Facebook. Det førte ham opp i lufta - Høyt opp.

 

SE VIDEO OVER.

 


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 


 

 

 

spjelkavika.no | REPORTASJE: Du har sett dem mange ganger, og pekt opp i lufta over Spjelkavika, spesielt i området rundt Vasstrands og sagt; Se der, en paraglider.

 

Det har også Sture fra Hatlane gjort. Nå har han kommet seg opp selv, takket være en kompis.

 


 faceknapp


 (Saken fortsetter under bildene).

paraglide3

paraglide2

I SVEVET:  Dette ser Sture Vatnehol når han svever. Foto: PRIVAT

 

Facebook

- Det var en kompis som sendte meg en oppfordring om å "joine" en side på facebook. Der kom det fram at det skulle holdes kurs i paragliding i mai. Dermed var det gjort, sier 23-åringen til spjelkavika.no.

 

- Du ble bitt av basillen?

- Det er bare fornavnet. Jeg er bitt totalt, sier han.

 

Sture Vatnehol er ingen skvetten type. For han er i tillegg en aktiv fjellklatrer som bestiger høye tinder og frosne fossefall om vinteren.

 

Det har ikke 23-åringen lagt på hylla, for paragliding er både sesongbetont og væravhengig.

 

Egen klubb

- Jeg har blitt medlem i Ålesund Paragliderklubb og tror det er rundt 50 medlemmer om jeg ikke tar helt feil. På toppen en god dag med fine vind- og værforhold kan det fort bli opp til ti av oss på toppen, sier Sture, som også har latt vinden gripe paraglidervingen flere andre steder på Sunnmøre.

 

Sture tar oss med i paraglideren med påmontert actionkamera.

 

Det er overskya, men vindforholdene er flotte for tur ut i det åpne luftrommet over Spjelkavika og Vasstranda. (Se video på toppen av saken).

Turen går opp Stolheisa. Derfra går pilotene av paraglidervingene et stykke østover. Fra bakkenivå kan vi se vindmåleren som indikerer om forholdene er gunstige. Er de det, ja så er det bare å få vinden til å ta tak i vingen, før en setter ut fra kollen og ut i det fri.

 

Prislapp

- Er dette en dyr sport?

- Både ja og nei. Det kommer an på hva en legger i det av utstyr. På filmen har jeg et ganske enkelt utstyr fordi dette var i mai under kurset. Men for snaue 5-6 tusen så får du et greit nybegynnerutstyr.

 

- Selv har jeg nå gått opp en del og blant annet fått Furuno med som sponsor på vingen, forteller 23-åringen som til daglig jobber med skipselektronikk.

 

- Kurset kostet litt, 9.000 kroner, men verdt pengene. For det er mye som er greit å lære seg. Jeg har jobbet med opp i sertifikater og har investert i litt utstyr. Spesielt podselen. Dette er en slags sovepose lignende sak som gjør at luftmotstanden blir mindre, og en holder bedre på varmen, sier Sture til Nettavisen spjelkavika.no

 

I videoen øverst kan du nyte synet Sture og kompisene i Ålesund Paragliderklubb, der de svever over Vika. Blir du fristet? Kanskje det er deg vi peker opp mot neste gang, når vi rusler en tur langs Lillevannet.