MI-MA:  "Mi-Ma" har Saweewan (t.v) og datteren Praphatsorn kalt serveringsvogna de har etablert i Spjelkavik sentrum. Her får du kjøpt smakfulle retter thaimat. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Eksotisk mat i Vika

Endelig var det vår tur til å igjen få eksotisk mat i Vika. MI-MA serverer smakfulle thairetter.


byline friwal


1.mars 2019baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: En aldri så liten milepæl ble det i Spjelkavik sentrum i dag.

For ikke siden den legendariske kiosken ved gamlekinoen i sentrum på 80-tallet har det blitt servert mat fra luke i samme området. Og asiatisk mat har vi ikke fått servert i Spjelkavik sentrum siden kinarestauranten la ned driften.

 

Tok steget

Det ble en lykkelig dag for de med ganer som elsker eksotisk mat, og da spesielt asiatiske retter.

For i dag klokken 12.00 åpnet Praphatsorn Chobtham og mamma Saweewan Stafseth sin matservering fra vognen snaue femti meter fra der den gamle kiosken sto før i tiden.

Og duften av eksotisk mat fristet flere som kom forbi.

-Vi har tenkt på dette to tre år, men det har liksom ikke passet ettersom jeg var kokkelærling. Men vi har deltatt på en del festivaler, deriblant Matfestivalen, noe vi skal fortsette med.

Nå passet det å realisere planene, forteller Praphatsorn.

 

Mange retter

Og for mor og datter, bosatt i Remvika, ble tanke til handling.

-Vi fikk tak i ei vogn i Kristiansund, og i dag åpnet vi endelig, forteller hun.

-Hva skal dere servere?

-Det blir thaimat av alle slag, både småretter og fulle middagsretter. Og det er vårruller, grillspyd, nudler, stekt ris, frityrstekte retter og andre asiatiske retter.

På dagtid satser vi på studenter og folk som arbeider i området, og til å ta med. Vi serverer retter fra tjue kroner og opp til 150.-


(Saken fortsetter under bildet):

GOD PLASS:  -Vi har god uteplass, så det kommer opp bord og stoler etter hvert. Og når været er bra vil vi fyre opp grillene og servere gjestene våre, forteller Praphatsorn Chotbfam til spjelkavika.no


 Streetfood

Såkalt ”streetfood” er i vinden som aldri før, og på Kiperviktorget i byen har flere startet opp servering av gatemat fra serveringsvogner. Gatematen har med dette inntatt Spjelkavika.

Og Praphatsorn og Saweewan har flere planer.

-Vi har en stor plass med god parkering. Planen er å ha ut benker og bord slik at folk kan sitte og nyte maten her når det er varmere i været. Da vil vi også grille mat utenfor vogna i store griller vi har klar til formålet.

 

Jevnt tilsig

-Dere startet opp i dag. Har folk gått etter den gode duften av mat?

-Det har i alle fall vært et jevnt tilsig med folk gjennom dagen, med litt opphold inn i mellom. Men vi håper at folk oppdager oss og vil komme innom, forteller hun.

På hverdager fra tirsdag til lørdag har vogna, mor og datter har kalt ”Mi-Ma”, åpent fra klokken 10.30 til 20.00.

Søndager åpner de to lukene klokken 11.30, og holder det gående til klokken 21.00.

Mandag tar de fri og holder stengt.

Vi gratulerer Praphatsorn og Saweewan, og ønsker lykke til.