TETT PÅ: Matvogna som selger Thaimat i sentrum, Mi-Ma får kraftig motstand fra naboene som har fått vogna rett framfor seg. -Lukta er uutholdelig. Vi må stenge alle vinduer og dører grunnet den kvalmende lukta, sier nabo Gry Helen Govin til Spjelkavika.no. Nå flyttes trolig vogna etter at hotelldirektør Kari Janne Myklebust kom på banen og ga driverne tilbud om alternativ plassering. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Tilbyr ny plassering

-Vi håper at alt skal gå i orden for å flytte dette gode tilbudet til Mittetparken, sier Kari Janne Myklebust.

 


byline friwal

5.februar 2019baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Fredag åpnet Praphatsorn Chobtham og moren Saweewan matvogna si i Spjelkavika sentrum for salg av Thaimat. Et populært tiltak som har blitt godt besøkt gjennom helga.

 

Grusom helg

Men for nærmeste nabo har det nye mattilbudet i Vika blitt til et mareritt.

-Det har vært grusomt. Vi har vært nødt til å stenge alle luker for å hindre at den sterke smultlukta kommer inn i huset, forteller Gry Helen Govin til Spjelkavika.no.

Vogna til Praphatsorn og moren står tett opp til gjerdet mot familiens eiendom, noe som gjør at matlukta har kort vei. I tillegg har driverne et toalett plassert bak vogna.

-Jeg synes det er et bra tiltak, og har fortalt til de som driver vogna at det ikke er personlig ment når vi klager til kommunen på plasseringen, for dette er ikke til å holde ut, forteller hun.

 

Populært

-At tiltaket er populært har vi til de grader opplevd.

På det meste har vi talt opp 25 biler på plassen utenfor. Det ruses i motorer, slamres med dører.

-Vi har til og med opplevd at folk kommer opp til huset og titter inn, noe som har ført til at vi har vært nødt til å trekke for gardinene, forteller Govin, som tok kontakt med kommunen og klaget til tre instanser, deriblant brann og kommunelegen.

 

Til Mittetparken

Nå kan imidlertid problemene løses for alle parter etter at Kari Janne Myklebust, hoteldirektør hos Thon Hotel Baronen kom på banen og ville tilby Praphatsorn en alternativ plassering.

Eierne av hotellet eier store arealer i Spjelkavik sentrum, blant annet parkeringsplassen fra hotellet og østover. Også Mittetparken eies av hotelleierne.

-Jeg har i dag snakket med damene som driver matvogna og vi har blitt enige om at vi tar sikte på å plassere den i Mittetparken, sier Kari Janne Myklebust til Spjelkavika.no.

Hun håper at det kan bli en koselig plass der folk kan sette seg ned og nyte god mat i parken.

-De kan sette ut benker og bord, litt planter og slikt som lager det koselig, så dette kan bli bra, sier Myklebust som også har snakket med kommunen.

-Jeg dro først bort til damene og snakket med dem. De ble veldig glade for at vi ville gi dem en plass, og at vi ville ha en formell kontrakt. For dette er to damer som har alle papirer i orden, forteller hun.


(Saken fortsetter under bildet):

TILBYR PLASS: Kari Janne Myklebust er hotelldirektør ved Thon Hotel Baronen. Nå har hun og eierne av hotellet blitt enige med driverne av Mi-Ma om å flytte matvognen.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


-Et kjempetilbud

-Vi må være positive til de som prøver å skape noe i Vika. Et kjempetilbud til både lokalbefolkningen og våre egne gjester.

-Når tror du de kan starte opp i parken?

-Det er litt usikkert, men vi håper at alt skal være i orden til helga, og at de kanskje kan starte opp allerede på fredag, sier hun.

-Jeg har stor forståelse for at naboene til dagens plassering opplever dette som sjenerende. Det vet alle som kjenner til lukt av smult. Nå tror jeg dette vil bli en god løsning for alle parter, legger hun til.


(Saken fortsetter under bildet):

GLAD FOR STØTTE: Saweewan (t.v) og datteren Praphatsorn driver matvogna som vikafolk har valfartet til i helga for å få velsmakende thaimat. Nå er de glade for støtten og tilbudet om ny plassering.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Vil flytte raskt

-Dette er en god nyhet for oss, og vi håper det kan løses, sier Praphatsorn til Spjelkavika.no.

-Jeg tror problemet vil løse seg raskt om alt går i orden, og at vi kan flytte raskt, sier hun.

Også nabo Gry Helen Fagernes håper dette skal gå i boks.

-Får en til dette er jeg veldig glad for det. Jeg opplever en enorm respons og forståelse etter at jeg gikk ut på facebook med saken. Nå får vi håpe ting går raskt, sier Govin.