PÅ TUR SØNDAG?: Skal du ut på tur, opp fjellet, eller gå tur litt rundt, da er det smart å ta en tur bortom heishuset til Turheisa. Der holder nemlig Team Spjelkavika "Fjellfotkafé" der de ønsker å informere om hvem de er, hva de vil, og ikke minst få med frivillige. Svele, kaffe, brus eller ei flaske vann til turen er heller ikke så dumt. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.


Stopp opp for en prat

Team Spjelkavika møter folk med koselig "Fjellfotkafé" ved Turheisa søndag.


byline pk

14.juni 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | TEAM SPJELKAVIKA: -Det er snakk om å ta ansvar for egen bydel og bygd, på alle felt. Det ser folk ut til å ville være med på.

 
Fjellfotkafé
Det sier Fridgeir Walderhaug, leder i den nystartede organisasjonen Team Spjelkavika, en organisasjon også Spjelkavika.no er sterkt involvert i.
 
Søndag stiller de opp ved foten av fjellet, nærmere bestemt ved heishuset. Der de vil holde ”Fjellfotkafé” for alle som vil stoppe opp og spise ei svele, eller få seg noe å drikke, selvfølgelig med alle smittevernregler og tiltak.
 
-Dette gjør vi for å møte folk, og fordi vi synes det er hyggelig. I tillegg liker vi sveler veldig godt, sier han, og avslører at de har ekstra formål med kafeen.
 
-Det er for å kunne informere om hva Team Spjelkavika er, og hva vi ønsker å gjøre med Spjelkavika, og da hele skolekretsen vår.
I tillegg er det slik at for å få til dette så trenger vi frivillige. Ja-folk som ønsker å stille opp når de kan og har anledning, og lyst. For det skal være moro å være med som frivillig i Team Spjelkavika.

 

Aktivitet
Team Spjelkavika begynner å bli kjent for mange. For å oppsummere litt så arrangerer denne organisasjonen Vikadagene, Pederløpet (som begge arrangeres siste helga i august), og de gjorde seg bemerket da de i påska, midt i korona-krisen arrangerte Påske-Quiz rundt Lillevatnet.

 
-Den quizen trengte folk. Og de gikk i tre samfulle dager og svarte på de åtte spørsmålene. Og så var det jo flotte premier.
 
-Dette var det vi kaller et ”pop-up arrangement”, det samme er ”Fjellfotkafeen” også, og er noe vi vil gjøre mer av. Men Team Spjelkavika har større ambisjoner enn pop-up. Moro for alle skal vi lage mye mer av, men vi skal sørge for trivsel, støtte frivilligheten, bistå det viktige næringslivet vi har i skolekretsen vår. I tillegg arbeider vi med både å utvide og vedlikeholde turstiene på fjellet og ellers, forteller han.
 
Team Spjelkavika har utarbeidet en brosjyre for anledningen.
 
Svele og informasjon
-Ja, vi ser nå at en kanskje trenger briller når en leser den, men nå har vi i alle fall snekret sammen en trykksak folk kan ta med. Den lille skriften får heller være et symbol på at vi har mye på hjerte for bygda vår.
 
-Og for frivilligheten?
-Ja. Ikke minst. Idrettslaget, skolekorpset, koret, speidertroppen, menighetsarbeidet, syklubben, motorsportklubben, rockegruppa, pensjonistforeningen og alt det andre som gjør oss til oss er viktig for oss. Det samme er næringslivet, og vi ser nå at de er på lag og mener disse verdiene er verdt å støtte.
Derfor; møt oss ved heishuset til Turheisa på søndagen. Vi gleder oss i alle fall, sier han.