SPLEIS FOR BELTER: Spjelkavikas venner har startet spleiseaksjon for nye belter til trakkemaskina som lager flotte løyper på fjellet. Glenn Struck ivrer etter å få komme i gang med løypene. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.


Beltene morkner

Beltene på maskina morkner, derfor er det nå startet spleiseaksjon for nye.


byline friwal

18.januar 2021baronen pageann

 

Spjelkavika.no | Nyheter: Å komme seg til toppen av fjellet og benytte seg av de flotte løypene på flere kilometer er et stort privilegium.

Prekært
Nå har imidlertid et svært prekært behov meldt seg på den litt aldrende trakkemaskina som sørger for de flotte løypene.
 
-Beltene på maskina morkner. Da utgjør det en stor risiko å ta den opp på fjellet for å trakke løypene.
Ryker et av beltene inne på fjellet vil det gi store utfordringer, sier leder i Spjelkavikas venner, Håkon Børre Teigen til Spjelkavika.no.
(Saken fortsetter under bildet):

VAKKERT: Spjelkavikfjellet er et fantastisk eldorado, spesielt vinterstid når trakkemaskina har fått laget nydelige løyper.
Foto: GLENN STRUCK / Spjelkavika.no


 

Her kan du være med på spleisen!

 

Spleiseaksjon

Han og foreningen har derfor opprettet en spleis for å få inn de siste kronene til nye belter, noe som igjen vil gi fantastiske skiopplevelser både på fjellet og langs turløypa nede i Vasstranda.
 
-Vi har fått 100.000 av summen vi trenger til nye belter fra Stifgtelsen Kjell Holm, men trenger rundt 120.000 kroner til for å komme i mål. Det håper vi at folk i Spjelkavika vil være med oss på å klare, sier Teigen.
 
-Beltene på maskina er 19.år gammel, og vi har reparert beltene så mange ganger at vi nå ikke har andre utveier enn å kjøpe nye, sier han.
 
Dugnad
Det er Spjelkavik IL og Spjelkavikas venner som på dugnad trakker løypene på fjellet, nå håper de at de skal få til nye løyper så raskt som mulig, når de nye beltene er på plass.