I SPJELKAVIKA: Truppen til Cirkus Arnardo utvider sitt opphold i Spjelkavika. Her fra 17.mai, ventende på barnetoget. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Populært

Fyller opp cirkusteltet.


byline friwal

PUBLISERT
24.mai 2022 

Spjelkavika.no

KULTUR

CIRKUS ARNARDO:

 

-Ja, det stemmer. Vi forlenger oppholdet til og med søndag 29.mai, sier cirkusdirektør Are Arnardo til Spjelkavika.no.
 
 
Stor pågang
 
På grunn av pandemien har ikke Cirkus Arnardo kommet til Spjelkavika på to år. I år reiste de helt fra Gjøvik direkte hit for å delta på feiringen av 17.mai, og holde forestillinger.
 
Mange har en tradisjon for å avlegge Cirkus Arnardo et besøk i maidagene i Spjelkavika, og i år har det vært ekstra mange som ønsket å se forestillingen.
 
-Vi har hatt flere utsolgte og fulle telt siden vi hadde første forestilling 12.mai i Spjelkavik, og det synes vi er gledelig, for vi ser at publikum setter pris på forestillingen.
 
 
Endringer
 
Også landets største cirkus merket pandemien godt, selv om de hadde en mindre turné lokalt på Østlandet i fjor.
Det har ført til at Are Arnardo har gjort noen endringer i måten å drifte cirkuset på, men som det ser ut til at publikum trykker til sitt bryst.
 
-For det første så ligger vi lenger på plassene vi kommer til. Det viser seg nemlig at flere dermed får anledning til å besøke oss enn når vi ligger med korte opphold. Selv drar vi fordelen med å få redusere reisehyppigheten.
 
 
Publikumsvennlig
 
-Det andre er at vi har tatt bort pausene, slik at forestillingen nå er på rundt en time og tjue minutter.
Det viser seg å passe publikum godt, spesielt de med små barn, og tilbakemeldingene har vært svært positive.
 
-Det aller viktigste er at når publikum kommer til oss så skal de oppleve den kjente ”Arnardo atmosfæren”. Den skal være godt gjenkjennelig, noe vi tror publikum setter pris på.
(Saken fortsetter under bildet):

4.generasjon: Luigi Arnardo (22) er 4. generasjon Arnardo og imponerer med diabolos i manesjen Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Møt artistene

 
-Nytt er også at artistene viser seg etter forestilling?
 
-Ja, de styrter fram for å hilse på publikum når de forlager cirkus. Og vi har fått satt opp en plass der publikum kan få ta bilder sammen med dem. Det har blitt populært.
 
Are Arnardo er 3.generasjon Arnardo, og cirkusets tredje direktør etter sin bestefar Arne og far Arild. Han og hustruen Paola er veteraner i manesjen. Og i år har de også med datteren Shannon og sønnen Luigi i showet.
 
Nå håper han at de som ikke har fått anledning tidligere kan få mulighet til å se forestillingen.
 
 
Fri til onsdag
 
-Vi har tatt oss to spillefrie dager nå, men onsdag klokken 18.00 er vi i gang med ny forestilling, sier cirkusdirektøren.
 
-Torsdag har vi to forestillinger, klokken 14.00 og 16.00. Fredag har vi forestilling klokken 18.00, før vi kjører to på lørdag, klokken 14.00 og 16.00, samt siste dag i Spjelkavik, søndag klokken 13.00 og 15.00.
 
-Og hvor går ferden etter Spjelkavik og Ålesund?
 
-Da tar vi ferga over til Molde, der første forestilling blir torsdag i neste uke, sier Are Arnardo.