Høsten er her, og det betyr også at håndballsesongen er over oss, med alt det betyr av aktivitet i alle haller.

Spjelkavik idrettslag har en voksende håndballgruppe, og søndag det årlige kick-off arrangementet avholdt, der rundt 300 barn og unge først samlet seg i Spjelkavikhallen.

-Vi har 430 medlemmer i håndballen, der rundt 80 prosent er barn og unge under 16.år, forteller Carl Johan Pettersen, leder i Spjelkavik håndball.

-Vi samlet oss i Spjelkavikhallen med opplegg for barna, før vi gikk et felles tog opp til Borgundhallen der A-laget herre, som er i 2. divisjon spilte kamp mot Toten.

Og slik ble det et sterkt ungt preg blant publikum i en fullsatt hall i Fremmerholen, der håndballbarna hadde laget plakater, sørget for ansiktsmaling i tillegg til flagg, skjerf og selvfølgelig bjeller.

2.divisjon

Herrelaget til Spjelkavik IL spiller også i år i 2.divisjon avdeling 4. Som de også gjorde i fjor og havnet på en åttendeplass på tabellen.

To NM-kamper er unnagjort. Det samme er tre seriekamper der Vika har et tap og vunnet to kamper. Den siste nå sist mot Toten.

Svært jevnt

Det var Toten som holdt føringen de første åtte minuttene med knapp ledelse, men etter 5-5 ble det ikke til at gjestene kom inn i ledelse igjen.

Men jevnt var det. For gjennom hele første omgang fulgte lagene hverandre som tett, med enten lik sum, eller med Spjelkavik som dro fra med ett eller to mål.

Pauseresultatet ble 13-12.
(Saken fortsetter under bildet):

ÅTTE MÅL: Vikaspiller Petter Nygaard Eikrem satte åtte av målene til Spjelkavik.

Vika tok av

Samme preg ble det også starten av andre omgang, fram til ti minutter ut i omgangen der Toten nådde 18-18.

Men så var det slutt. Spjelkavik trøkka på og dro fra og fikk ei luke på rundt seks mål det meste av omgangen fram til sluttresultatet på 35-29.

Vikaspiller Petter Nygaard Eikrem satte åtte av de 35 målene, der hele ni spillere på laget satte ballen i målet til Toten.
Totens Mads Dahlby Fremstad var kampens mestscorende med fjorten mål for laget sitt.

6.plass

Spjelkavik ligger på 6.plass på tabellen etter tre kamper, men noen lag på tabellen har allerede fem spilte kamper.

Laget skal nå spille to bortekamper før neste hjemmekamp som går 6.november i Borgundhallen. Da er det Lillehammer Faaberg Håndball som kommer på besøk, et lag som i fjor kun lå et poeng fra opprykk, og som så langt i år, etter fire kamper, er ubeseiret på topp.

KICK-OFF: Rundt 300 håndballbarn møtte til kick-off i Spjelkavikhallen, før de gikk i samlet flokk til Borgundhallen og kamp mellom Spjelkavik og Toten.