STJERNEKLAR: Dirigent Nick Ost og Musikklaget Brage skal ta publikum med på en lang reise forbi månen.  Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Til planetene

Musikalsk stjernereise.

 


byline friwal

PUBLISERT
18.oktober 2022 

Spjelkavika.no

NYHETER

KULTUR

BRAGE:

Musikklaget Brage og dirigent Nick Ost skal frakte sitt publikum ut i fjerne galakser i sin høstkonsert 6.november.
 
 
Stjernereise
 
Tittelen på konserten er «The Planets – Star Wars». Med andre ord kan publikum forvente både en aldri så liten stjernekrig, og en vakker musikalsk reise langt forbi månen.
 
-Ja. Dette blir en reise gjennom solsystemet vårt, og galakser langt langt borte, forteller Elisabeth Grønninsæter-Olsen i Musikklaget Brage til Spjelkavika.no.
 
 
Planetmusikk
 
Og ambisjonene er slett ikke små. Les bare;
 
-Vi skal presentere musikk fra alle planetene, forteller Elisabeth, som avslører at det aller fleste stykkene ikke er skrevet av aliens.
 
-Nei, de fleste er skrevet av den kjente komponisten Gustav Holst, en komponist de aller fleste musikere i alle fall kjenner til, sier hun.
 
 
 
 
Astrokomponist
 
Til de som ikke kjenner til Holst så var han en engelsk komponist, og faktisk astrolog.
 
Hans mest kjente verk var nettopp suiten «The Planets».
 
Verket skrev han i 1916 og skal delvis ha vært inspirert av astrologi.
 
Holst var også en beundrer av norske Edvard Grieg, som sammen med Wagner og Strauss inspirerte ham i unge år.
(Saken fortsetter under bildet):

BRAGE: Musikklaget Brage har økt i antall musikere og teller nå rundt femti aktive noteryttere.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Stjernekrig

Men, siden Musikklaget tar sitt publikum med på en planetarisk reise så kan en ikke garantere for at det ikke blir stjernekrig på veien.
 
-Ja, det vil nok skje. For i andre avdeling presenterer vi nettopp filmmusikken fra Star Wars filmene, komponert av John Williams.
 
 
Rakett?
 
-Konserten skjer i amfiet på Spjelkavik barneskole. Vil det bli noe visuelle greier her? Siden vi skal ut i verdensrommet?
 
-Det kan fort bli noe visuelt ja, i tillegg til flott musikk. Jeg er ikke helt sikker enda, men ryktet går om en rakett. Og kanskje vi får guiding ut i rommet, en vet aldri.
 
-Her er det med andre ord best å møte opp?
 
-Ja. Da får en i alle fall svar på mye, og et stadig voksende korps på rundt femti faste medlemmer har øvd iherdig fram mot oppskyting 6.november.