BILDESERIE: Se vår store bildeserie fra søndagens generalprøver til Nordvesten. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no og SILVIA SIMONSEN


"Blodig alvor"

All in for å vinne Nordvesten.

 


byline friwal


PUBLISERT
6.mars 2023Spjelkavika.no

KORPS

KULTUR

NORDVESTEN:

 

Så var tiden inne til å konkurrere. Nordvesten står for døren om ei uke. Men er korpsene i rute?
 
 
Generalprøver
 
Det var akkurat det de ville finne ut da seks skolekorps samlet publikum til konsert og generalprøve søndag.
 
Arenaene var Kolvikbakken ungdomsskole der Hatlane skolekorps, Hatlehol skolekorps og Blindheim skolekorps samlet seg til konsert og generalprøve.
 
Den andre arenaen var Spjelkavik ungdomsskole med Lerstad skolekorps og Larsgården skolekorps. Med seg hadde de også Sykkylven skolekorps.
 
 
SE VÅR GIGANTISKE BILDESERIE PÅ TOPPEN AV SAKEN
 
 
Alvor
 
Korps er først og fremst glede og mestring, men når vi snakker om Nordvesten så er det ”blodig alvor”, om du spør korpsmedlemmene, eller dirigentene.
 
For den etter hvert så prestisjetunge konkurransen en det viktig å gjøre det bra i, og alt skal være på stell, helt fra en går inn til en går ut etter endt framføring for dommerpanelet.
 
Men, så er jo også Nordvesten moro, og skal vise hva en mestrer.
Og uansett hvordan det går i konkurransen så kommer smilene raskt tilbake, slik at alle rekker 17.mai og all gleden med det.
 
Men, igjen, ”blodig alvor” er det.

(Saken fortsetter under bildet):

KONSENTRERT: Lerstad skolekorps med en konsentrert dirigent Ingolf Dragset.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.noProgrammene
 
Korpsene ”angriper” nemlig oppgaven på forskjellig vis, og med forskjellig musikk, tilpasset mannskapet til korpset.
 
Hatlane skolekorps sine 37 musikanter med dirigent Elisabeth Grønningsæter-Olsen skal fremføre fire stykker. Skid Lake Jubilee, Shining moments, Clarinet Fantasy og Critical Mass.
 
Hatlehol skolekorps består av 29 musikanter, og ledes av dirigent Anita Nøring.
Korpset skal framføre Three Sides of a Triangle, Shaun the sheep, Highland Cathedral og How To Train Your Dragon.
 
Blindheim skolekorps ledes av Elisabeth Grønningsæter-Olsen, og holder seg flytende til tross for at korpset kun har ni musikanter. Heldigvis er korpset på vei opp, med en stor gruppe aspiranter og juniorer.
Korpset skal framføre Get ready!, Song, Magnushymnen og Celtic air and dance.
 
Lerstad skolekorps og dirigent Ingolf Dragset med sine 43 musikanter er et korps i vekst, og på Nordvesten drar de på dragejakt med Pilatus: Mountain of dragons. Et mektig stykke med mange fasetter.
 
Larsgården skolekorps og dirigent Marianne Giske starter med en marsj av det velkjente slaget. Kronprins Olavs Honnørmarsj. Deretter går de løst på stykket Ved Nesland Kyrkje, Oracles of the Sirocco, og avslutter med Odd Nordstogas I byen Samarkand.
 
Spjelkavik skolekorps skal framføre sitt program torsdag, og inviterer til Korpskafe på barneskolen for alle som vil ta turen. Inngangen er gratis, og konserten begynner klokken 19.00.
 
Lykke til i Nordvesten alle sammen.