AKTIVITETER: Sett av 12.august til å promitere eller rekruttere for ditt lag eller forening. Laavfest og kommunedelsutvalget har begge gratis plasser til alle som vil bli med. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Vis dere fram

Laavfest håper flere vil bli med.

 


byline friwal

PUBLISERT
18.juni 2023Spjelkavika.no

NYHETER

KULTUR

LAAVFEST:

 

Mange er i feriemodus, men 12.august og Laavfest nærmer seg med stormskritt.

 

Gratis plass

Og familiefestivalen i indre bydel er noe for seg selv.

For her får lokale lag, foreninger og de som har håndverk og flotte salgsartikler delta gratis.

Laavfest i fjor var arena for mange organisasjoner som ville vise publikum hva de holder på med. Blant annet fikk alle som ville sjekke ut instrumentene til skolekorps, sjekke bamsen sin i røntgenmaskin, snurre lykkehjul eller få ansiktsmaling.

Nå inviterer altså Laavfest igjen til å ta plass på sletta.

Samtidig har KDU Kommunedelsutvalget for Spjelkavik, Åse og Lerstad leid et stort telt der det er gratis plass for frivilligheten.

-Vi håper mange slår til og kommer for å vise seg fram. Og alt er gratis, sier Inger Johanne Langeland i arrangementskomiteen for Laavfest.

 

(Saken fortsetter under bildet):

BLI MED: På Laavfest kan kor, korps, speider, idretten eller andre frivillige lag og organisasjoner komme og vise seg fram. Her er det standen til Spjelkavik skolekorps som sjarmerer publikum under Laavfest i fjor.
Foto: JOHANNES WALDERHAUG / Spjelkavika.no

-Meld dere på

-Hvem kommer?

-KDU kommer med sitt store telt. Sula danseklubb blir med, Røde Kors, Frelsesarmeen, VIKA-honnig kommer, Birk & Magna, og trolig noen skolekorps som i fjor, for å nevne noen, sier Inger Johanne, og legger til at standsplassene er åpne fra klokken 12.00 til 17.00.

En har altså fem timer der en kan informere, rekruttere eller selge varer til inntekt for egen organisasjon.

-Det er bare å gå inn på sidene våre for mer informasjon og påmelding.

KDU kan en også nå for å være med på en stand inne i "frivilligteltet" deres. KDU når du her:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

-Dette er en mulighet til å presentere organisasjonen eller laget sitt for innbyggerne, og vi håper mange har anledning til å stille, sier leder for KDU, Helga Krogsæter Ytrebø til Spjelkavika.no

-Vi disponerer altså et telt, og de som er med kan selge varer, ha utstilling, rekruttere eller bare delta for å vise seg fram, sier hun.

(Saken fortsetter under bildet):

BLI FRIVILLIG?: Frivillige er selve kjernen i Laavfest, og er både sosialt og artig. Laavfest ønsker flere med på laget, og på nettsidene deres finner en hva de forskjellige oppgavene går ut på. Kanskje er du "potet" som vil gjøre litt av hvert?
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

Trenger frivillige

Sparebanken Møre er en viktig sponsor for Laavfest. Og banken har subsidiert billetter til en svært lav pris for alle som ønsket det. Disse billettene finnere en ved å gå inn på siden til banken.

Laavfest har også behov for frivillige. En svært sosialt og spennende, og ikke minst variert tjeneste for alle som vil delta.

-Uten de frivillige stopper hele greiene opp, og vi hadde ikke fått det til, sier Kai Martin Kvalsund, som er bookingansvarlig for festivalen.

-Vi har mange forskjellige oppgaver for de som vil bli med, så det er bare å melde seg på til en sosial dugnad sammen med mange flotte mennesker. Og alder er ingen hindring. Her har vi frivillige opp over 70 år. Vi har noe for alle, sier han.

På artistsiden finner vi navn som Admiral P, LIZZ, Sverre Eide og Ørjan Liavåg i tillegg til en rekke lokale artister.