HAR DU LYKKE: Da Spjelkavika.no var på jakt etter et lykkehjul til Lavfest ble Jon og Grete-Gunn redningen. Det kreative ekteparet i Olsvika fiksa et flott lykkehjul som skal sørge for premier til alle barn som snurrer på Laavfest. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Vi er klar

Lykken er et lykkehjul på Laavfest.

 


byline friwal

PUBLISERT
11.august 2023Spjelkavika.no

NYHETER

KULTUR

LAAVFEST:

 

De er over snittet "handy", og nå har de ordna et flott Lykkehjul til lørdagens Laavfest.

 

Fiksa Lykkehjul

Jon, for mange voksne barn kjent som Q-Jon i NRK, og hustru Grete-Gunn Henriksen i Olsvika strikker, hekler, snekrer og kreerer nydelige ting både til bruk og pynt.

Og da Spjelkavika.no gjorde seg klar til årets Laavfest, men manglet et lykkehjul barna kunne snurre på, så gjett hvem som sto klar.

-Jeg har laga to. Dere kan få et, sa Jon på rappen da temaet kom opp under en samtale.

 

Snurrepremier

Og multikunstneren sørga for å få på logoen vår og gjorde alt klar for avhenting, og for et flott lykkehjul det ble.

For her skal barn få snurre lykkehjul til premielageret tar slutt. Og alle vinner selvfølgelig, og kanskje noen noe ekstra om lykkehjulet stopper på logoen til Spjelkavika.no.

(Saken fortsetter under bildet):

LAAVFEST: Lørdag fylles sletta opp. Nedenfor den etter hvert så berømte dissa, og låven på Nedregården blir det liv og røre, med blant annet Spjelkavika.no tilstede. Nå er programmet klart.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

I KDU sitt telt

Både Spjelkavika.no og lykkehjulet finner du i teltet Kommundelsutvalget har spandert på frivilligheten, og vi står sammen med KDU, skolekorps, hoppgruppa til SIL og flere andre frivillige lag og organisasjoner under Laavfest.

-En kan ta skikkelig i. Da går hjulet rundt i god fart før det stopper. Og selvfølgelig med skikkelig lykkehjullyd, sier Jon.

Huset til ekteparet Henriksen i Olsvika er et spennende sted, preget av kreativitet, smil og humør. Så klart vi kommer med en reportasje derfra etter hvert.

Spekket program

Og nå er vi og alle andre klar for Laavfest.


Torsdag la arrangørene ut det endelige programmet for familiefestivalen fra 12.00 til 17.00, og kveldsfesten ut i de små lørdagstimer på sletta nedenfor låven på Nedregården.

Tirsdag ble det også kjent at kulturminister Lubna Jeffery kommer på besøk til Laavfest.

Her kan du se programmet

DAGSPROGRAM

-12.15: Daaetrollet synger barnesanger.
-12.45: Drillshow Åse Skolekorps Drilltropp
-13.15: Bloodline
-14.00: Standard prosedyre
-14.45: Rytmegøy med Mikis
-15.00: Sula danseklubb
-15.30: Dino.

KVELDSPROGRAM

-18.15: Lizz Band
-19.00: Mia Nøringseth
-19.45: Nova, låveband
-20.30: Jonas Ess
-21.30: Admiral P
-23.00: Sverre Eide med Groove Gerilja.
 
LEK OG MORO

Birk & Magna – Maskottstafett – Ansiktsmaling – Traktorløype – Hoppeslott – Hinderløype – Bruskasseklatring – Bamsesykehus og mye mer.