SE BILDENE FRA KONSERTEN: Her kan du se bildene som oser musikkglede i massevis (Klikk på bildet for å starte bildeserien på full skejrm). Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Musikkfryd

Vi bøyer oss dypt i støvet.

 

SE BILDESERIE ØVERST.


byline friwal

PUBLISERT
20.november 2023Spjelkavika.no

KULTUR

THE BRAZZ BROTHERS

KORPS:

 

Søndag var det duket for en rytmisk konfekt av en konsert i Spjelkavika, og de fleste hadde nok lyst til å riste litt ekstra på hoftene underveis.
 
 
Et fryrverkeri
 
For dette var stort. Rett og slett.
 
The Brazz Brothers var på besøk, og sammen med over 110 barn og ungdommer fra fem lokale korps ble det et fyrverkeri av en konsert på godt over timen.
 
Stedet var Spjelkavik ungdomsskole der de seks ”brazzbrødrene” og de unge korpsmusikerne sammen hadde brukt helga godt til å øve.
 
 
Full sal
 
Mange vil kanskje tenke at en konsert med korpsmusikanter kanskje er mest for foreldre og besteforeldre.
 
Det er feil. Og slett ikke denne. For vi var vitne til en konsert som var verdt hver krone av billettprisen.
 
For stemningen sto i taket og aktiviteten var høy, både blant musikanter og arrangøren, 70-åringen Spjelkavik skolekorps, da de selv, sammen med Lerstad skolekorps, Åse skolekorps, Larsgården skolekorps og Hatlane skolekorps hadde øvd fram søndagens høydepunkt; konsert sammen med The Brazz Brothers.
 
30 minutter før konsert, var det kø foran billettluken, og det store amfiet til Spjelkavik ungdomsskole ble fullsatt med et forventningsfullt publikum.
 

(Saken fortsetter under bildet):

HUMOR: Jan Magne Førde var konferansier med god humor på lur.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

 
Brazzbrødrene først
 
Og gjett om det hele sto til forventningene. For alle vet vi at The Brazz Brothers er det ypperste av blåsere en kan finne her i landet, og at de leverer musikalsk i toppsjiktet, og det godt krydret med lun humor.
 
I tillegg til ”blåserne” som alle er fra Sula har de selvfølgelig med seg fyrverkeriet Kenneth Ekornes fra Sykkylven, som trakterte rytmene på sin helt spesielle og særegne måte. Dermed ble det også et en konsert i konserten der Ekornes også dro med seg ivrige trommeslagere fra de fem korpsene.
 
Første del av konserten ble innledet av The Brazz Brothers, før aspirantene til korpsene ble kalt frem på scenen.
 
 
Imponerte
 
De hadde øvd inn en egen låt med brødrene, «Gospelknerten», før juniorene entret scenen for å fremføre sin låt «Knertebærten».
 
Og det er her vi må trekke fram det geniale i den musikalske pedagogikken The Brazz Brothers står for, med improvisasjon og å spille uten noter.
 
For mange av barna som kom fram har kun få måneder bak seg med sine instrumenter.
 
Og her leverte de altså et humørfylt og modig bidrag til konserten etter noen timer med proffene i The Brazz Brothers. På instrumenter som faktisk er krevende å lære å spille på. Alt til et imponert publikum.
 

(Saken fortsetter under bildet):

HERLIG MUSIKKGLEDE: The Brazz Brothers har en fenomenal evne til å møte de unge musikantene. Her er det Jan Magne Førde (t.v) og Helge Førde (t.h) som blir enige med en kvartett om løpet videre i konserten.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

 
Trøkk
 
Etter tålmodig venting, kom turen til hovedmusikken.
 
De fremførte tre låter, og begynte med «My little suede shoes», før de fortsatte med «Happy» og «Homecoming song» sammen med The Brazz Brothers.
 
Under sistnevnte ble også aspiranter og juniorer hentet frem på scenen til en felles avslutning med skikkelig trøkk.
 
 
 
Glede!
 
Alle musikantene, store som små, hadde lært seg alle notene utenat, og det var nok ikke fritt for at det økte presset på nervene hos utøverne.
 
Det til tross; musikantene gjorde en formidabel jobb, og sammen med The Brazz Brothers høstet de en stor og velfortjent applaus.
 
Vi sitter igjen med glede.
 
Glede, fordi dette er musikkglede av ypperste klasse, og en fornøyelig fryd med å se at seks voksne proffe musikere i ei gruppe som har en 42 år lang historie, og over 5.000 konserter bak seg på alle klodens kontinenter ha en slik fantastisk evne til å få fram gleden hos barn og ungdom til å spille på instrumentene sine.
 
Vel blåst alle sammen, dere imponerte i kveld!