JULETRIO: Beate Blindheim Kvalsvik, Chris Lund og Oddgeir Bruaset vil gi deg en annerledes julekonsert i Spjelkavik kyrkje på fredag.. Foto: FLAN BOOKING


Historiene bak

Historiene bak julesangene.


byline friwal

 

PUBLISERT
13.desember 2023Spjelkavika.no

KULTUR

JULEKONSERT

SPJELKAVIK KYRKJE:

 

Alle julesanger har en historie bak. Ofte fin, og noen ganger gripende eller dramatisk.

 

Historiene

Og det er akkurat det du får oppleve når Oddgeir Bruaset, Beate Blindheim Kvalsvik og Chris Lund åpner sin julekonsert i Spjelkavik kyrkje fredag.

Mange av de mest kjente julesangene våre er blitt til på en helt spesiell måte. Under denne konserten får du ikke bare høre de velkjente ordene og tonene, men du blir også kjent med historien som ligger bak sangene.

Visste du for eksempel at Jakob Sande skrev Det lyser i stille grender på en brennheit solskinnsdag i hagen hjemme i Dale i Sunnfjord, eller at Lars Sørås d.y. ble så grepet av disse ordene at han satte melodi til teksten – den eneste melodien han noen gang laget?

Denne og mange andre forunderlige historier blir å høre under denne spesielle julekonserten.

 

Oddgeir

De aller fleste kjenne Oddgeir Bruaset fra før. Mye på grunn av den populære serien "Der ingen skulle tru, at nokon kunne bu".

I tillegg har Oddgeir skrevet et trettitals bøker, deriblant flere med tilknytning til julen.
Om julefeiring på avsidesliggende steder. Historia om juletreet, og om hvordan våre mest kjære julesanger har oppstått.

(Saken fortsetter under bildet):

FORFATTER : Oddgeir Bruaset er kjent for de fleste som mannen bak TV-suksessen "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu", som også ble bøker, som her fra 2012 og bind tre. Et tretti talls bøker har det blitt. Blant annet om julesanger og juletreet.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika

Beate

Sunnmørsjenta Beate Blindheim Kvalsvik, nå bosatt i Spjelkavika er sangeren som skal framføre julesangene under konserten.

Beate startet sin musikalske karriere i kor og musikklinje på videregående i Ålesund for så å dra ut i verden for videre utdanning innen musikk, teater og musikklærer.

På veien ble vokalgruppen TAUS dannet i Bergen. De arrangerte konserter alene og med andre samarbeidspartnere som f.eks. Karoline Krüger, Helge Jordal og Robert Post, var på skolekonsertturneer og produserte babyteateret Tøysete teselskap sammen med Den nationale scene i Bergen.

Taus var hennes hovedvirke frem til hun flyttet tilbake til Ålesund. Og her har hun bemerket seg som syngede konferansier på Lekivalen, synger hymnen på kampene til AafkFortuna, og er både sangkærer og dirigent. I tillegg til at hun tar på seg solistoppdrag.

Chris

På sin musikalske vei møtte Beate sangeren Chris Lund og hadde sitt aller første sangoppdrag i Bergen sammen med ham.

Chris var finalist i fjorårets utgave av The Voice og blir ofte omtalt som Stemmen. Han er mye brukt som solist i inn- og utland, med kor og orkester.

Beate og Chris vil sammen, og hver for seg, synge noen av sine favorittsanger, som Oddgeir kjenner historia bak.

 

Utvidet julehorisont

Med andre ord vil en både innhente julestemning, og utvide sin julesanghorisont 15.desember.

Trioen skal også ha to konserter i Bergen 16. Og 17. desember.
I november framførte de konserten i Herøy, Volda og Langevågen.