REISTE LANGT: Tanja Christine Gaivoronsky hadde med seg to firebente inspiratorer da hun dro fra Trondheim for å delta på Ålesund Nyttårsmaraton. Foto: PRIVAT


181 løpere

Ga 60.000 til nødhjelp.

 


byline friwal

PUBLISERT
31.desember 2023Spjelkavika.no

NYHETER

SPORT

NYTTÅRSMARATON:

 

Tanja Christine Gaivoronsky reiste fra Trondheim med to hunder da hun ville løpe Nyttårsmaraton i Ålesund
 
 
Reist langt
 
Hun forteller hundene er til stor inspirasjon for henne, når hun møter de halvveis i løypa, der de viser sin begeistring.
 
Det var også andre løpere som hadde reist langt for å delta på årets Nyttårsmaraton i Spjelkavika.
 
En løper kom flygende fra Tyskland og ei anna helt fra Sør-Afrika, ens ærende for å oppleve å få løpe Ålesund Nyttårsmaraton. 
 
 
60.000 kroner
 
Det var vinterføre for løperne. Værmessig var det stort sett oppholdsvær og vindstille, så de aller fleste kom i mål med en god mestringsfølelse.
 
Med 181 påmeldte er arrangør, Jan Ketil Vinnes, overlykkelig over å kunne sende godt over 60.000 kroner til nødhjelpsarbeidet til Kirkens Nødhjelp, og over å kunne gi denne gleden til så mange løpere. 
 
 
Resultatene
 
På 5 km måtte vår lokale, nesten alltid vinnende, Kristian Nedregård se seg slått av den unge fremadstormende Anders Ofstad.
  
På halvmaraton vant forhåndsfavoritten Marcus Megrund, som har kommet raskt tilbake etter et avbrekk fra løpingen en periode.
 
På helmaraton vant Anders Aurstad, fra Bergen IL. Han har tidligere komt på tredje og andre plass i Ålesund Nyttårsmaraton, så årets seier smakte ekstra godt.
 
På damesiden i helmaraton vant,  tidligere Europa mester i ultraløp Louise Skaak.
 
På halvmaraton vant Malin Berge, som selv er med i styret for Ålesund løpevenner, som arrangerer løpet.
 
På 5 km vant Ellen Marie Hole, fra Velledalen IL.
Tidene på løpet bar preg av at det var vinterføre, så arrangøren satt pris på at løperne lot hodet få styre tempoet, slik at vi unngikk skader.
 
 
Vennegjeng
 
Jan Ketil Vinnes er spesielt imponert  over en vennegjeng som hadde utfordret hverandre til å bli med på løpet under en fest, og de hadde i etterkant  av Ålesund Nyttårsmaraton, en storstilt feiring av bragden på restaurant. 
 
-Det er ved å sette seg klare mål som gir resultater, og jeg vil oppfordre mosjonister til å bli med på et av de månedlige løpene som blir arrangert her i Ålesund, sier Vinnes.