FINE FORHOLD: Slik ser løypene på fjellet ut akkurat nå. Kilometervis av løyper er tråkket, noe som gjør det mulig å gå fjellet på langs. Foto: SPJELKAVIKAS VENNER


Fine forhold

Kilometervis med løyper.


byline friwal

PUBLISERT
20.januar 2024Spjelkavika.no

NYHETER

VINTERFORHOLD

SPJELKAVIKAS VENNER:

 

Frivillige på Emblem og i Spjelkavikas venner har stått på for å lage løyper.

 

Flere kilometer

De har virkelig stått på for å lage løyper, og nå er kilometervis av flotte skispor klare på Spjelkavikfjellet og Emblemsfjellet.

-Både vi og gjengen på Emblem har tråkket opp løypene slik at en faktisk kan gå hele fjellet på langs, forteller Håkon Teigen. Leder i Spjelkavikas venner.

Men det kan haste litt for alle som er glade i å gå på ski.

-Akkurat nå er forholdene gode, og løypene er nydelige å gå på. Men en bør benytte mulighetene før mildværet setter inn.
Finere føre blir det antageligvis ikke, forteller han.

 

Mildvær

Mildværet som er i anmarsj vil nok prege fjellet senere enn nede i bygda og lavlandet. Fra i ettermiddag og kveld snur været og vil gi plussgrader, i følge Pent.no.

Dagen i dag blir nok best, skal vi tro værmeldingen. I morgen søndag er det meldt nedbør i form av regn, men på fjellet er det mer usikkert.

(Saken fortsetter under bildet):

AKEBAKKEN: Slik ser akebakken ved heishuset i Spjelkavika ut nå. Så her er det bare å finne fram noe å ake med. Foto: SPJELKAVIKAS VENNER

Pløyd og strødd

Også nede i lavlandet har Spjelkavikas venner preppet, tråkket, måka snø og strødd.

-Også trimløypa er preparert, og vi har nå brøyta og strødd rundt Lillevatnet slik at det er greit å komme seg fram, forteller Håkon.

Alle løyper ligger altså og venter på de som vil ut og gå, med eller uten ski.

 

Akebakke

-Også de med akebrett har noe og se fram til. For akebakken er også gjort klar og er tråkket, forteller Håkon Teigen, som håper alle som tar turen ut får en flott lørdag i løypene før værskillet setter inn.

For å være oppdatert hvor det tråkkes kan en følge med på skisporet.no og løyper.net. Og vil du støtte arbeidet så er du velkommen til det på Vipps 834955