STOR FRIVILLIGHET: Spjelkavika og indre bydel har mange frivillige som jobber på mange felt, som blant barn og unge. Lørdag samles de til en sosial festaften. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Samles

Vil bli kjent og utveksle erfaringer.

 


byline friwal

 

PUBLISERT
24.januar 2024Spjelkavika.no

NYHETER

FRIVILLIGHET

SPJELKAVIKAS VENNER:

 

Dugnadsånden står sterkt i Norge, og i Spjelkavika. Men organisasjonene jobber ofte parallelt uten å samles, men nå skal det imidlertid skje.

 

For fellesskapet

Det er Spjelkavikas venner som har tatt initiativet til å samle frivilligheten. De ønsker å samle de frivillige for å gi dem en påskjønnelse og ikke minst å bli kjent på tvers av organisasjonene og utveksle erfaringer.

For frivillig arbeid og dugnad er livsnerven for lokalsamfunnene her i landet.

 

Mange grupper

Kor, korps, idrettslag, hjelpegrupper og dugnadsgrupper drives alle av frivillige mennesker som ofte jobber i det stille, ute mye virak, takk eller honnør.

Ikke at de krever det, for idealistene og ja-menneskene trives ofte uten, men i en sosial setting som gir dem mye.

Spjelkavika er intet unntak. En rekke frivillige lag og organisasjoner jobber hele året for fellesskapet. Nå skal de samles og feires.

Lørdag samles de til festkveld i lokalene til Spjelkavik Panorama, og initiativtakerne i Spjelkavikas venner har fått Sparebanken Møre med på laget.


(Saken fortsetter under bildet):

VIKTIGE: Frivillige er viktige, og avgjørende brikker for at det skal skje ting i lokalsamfunnet. Her representert ved frivillige under Laavfest.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.noBli kjent

-Det skal bli en hyggelig kveld der vi har prøvd å samle de som står på som frivillige i forskjellige lag og organisasjoner, forteller Håkon Børre Teigen, leder i Spjelkavikas venner.

-Det kommer folk fra mange forskjellige lag. Korps, Røde Kors, idretten og mange flere. Vi har enda noen plasser om du er engasjert i frivilligheten, forteller Håkon, som er overbevist om at dette blir en kjekk og givende kveld.

-Det er viktig å bli kjent med hva andre gjør. Få de gode samtalene og utveksle erfaringer i et hyggelig lag, i en festlig atmosfære med god mat, drikke, og underholdning. 

 

120 frivillige

-Hvor mange kommer?

-Vi begynner å få en oversikt nå, vi kunne sikkert samlet 3-4 ganger dette, men vi har rundt 120 plasser, og altså mulighet til å gi billetter til frivillige vi ikke har nådd.

-Dette gleder vi oss til, og tror dette blir bra for frivilligheten, sier han.


(Saken fortsetter under bildet):

STØTTESPILLER: Sparebanken Møre er en solid støttespiller for frivilligheten. Her deler de ut penger til nye belter på tråkkemaskinen ved en tidligere anledning. Fra venstre; Per Ove Stølen, Håkon Børre Teigen, Glenn Struck, banskjef Andreas Ulvestad og rådgiver Sondre Skulstad.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.noMye kunnskap

Også banksjef Andreas Ulvestad i Sparebanken Møre gleder seg.

-Vi synes det er fint å kunne være med på å oppmuntre alle som driver frivillig arbeid, sier banksjefen, som sponser tiltaket.

-Håpet vårt med dette er også et økt samarbeid mellom alle lag og foreninger som driver frivillig arbeid. For det ligget også mye kunnskap blant alle disse. Kunnskap som bør deles, forteller Andreas, som selv kommer på festen sammen med andre fra banken i Spjelkavika.

 

Verdt å feire

-Det legges ned ufattelig mange timer med arbeid av disse frivillige. Det synes vi er verdt å feire, sier han.

Er du frivillig eller fra en organisasjon/lag og har enda ikke rukket å melde deg på?

Her finner du mer informasjon og hvor du kan ta kontakt.