KAMPEN I BILDER: Se vår bildeserie fra siste seriekamp. Trykk på bildet for å få full skjerm og starte. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Ungt lag

Kjempet, men tapte.


byline friwal

PUBLISERT
13.april 2024Spjelkavika.no

SPORT

HÅNDBALL HERRER

SIL-CHARLOTTENLUND 2 (13-12) 28-29:

Begge lag lå trygt i divisjonen også neste sesong, men drama ble det like vel.
 
 
Fullt trøkk
 
Spjelkavik IL hadde invitert til håndballfest med premiering til beste heiagjeng, fotografering og to kamper i Borgundhallen lørdag.
 
Og det ble trøkk i en fullsatt hall både når herrelaget møtte trønderlaget Charlottenlund 2 og damelaget J20 møtte Skodje/Haram.
 
Spjelkavik har et samarbeid med Bergsøy, og begge lagene hadde sine kamper samme dag, men Bergsøy måtte kjempe for å beholde plassen i 1.divisjon, noe de dessverre ikke klarte.
 
 
Ungt lag
 
Men kampsamarbeidet gjorde at noen av profilene til Spjelkavik spilte for Bergsøy mot Fyllingen (30-30). Deriblant Petter Nygaard Eikrem og Petter Strand Flemsæter.
 
Det, og at laget sikret seg videre spill i 2.divisjon forrige helg gjorde at flere unge spillere fikk tillit hos trener Igor Koprivica mot Charlottenlund, og de gjorde slett ikke skam på laget.
 
Det ble i og for seg en jevn kamp mellom to lag som ikke var på jakt etter trofeer eller viktige plasseringer.
 
 
Jevnt
 
Gjestene åpnet i Borgundhallen, men Spjelkavik fikk seg en luke midt i første omgang, men Charlottenlund spiste seg innpå mot slutten.
Like vel ble det pause med 13-12 til Vika.
 
I andre omgang var det Vika som åpnet med første mål, nå setter Charlottenlund imidlertid mer preg på kampen enn i første omgang, men det er tett.
 
Men alle som har fulgt Spjelkavik denne sesongen vet at det fort kan bli drama på slutten av kamper som spilles jevnt. Så også her.

(Saken fortsetter under bildet):

VANSKELIG: Spjelkavik fikk frikast i siste spillesekund. Det ble ingen enkel oppgave for kampens toppscorer Jesper Gustavson Grytten, som med en mur framfor seg i en vanskelig posisjon må vippe ballen over muren, uten mulighet til kraft eller å finte ut keeper. Ballen gikk over buret, og Charlottenlund 2 kunne slippe jubelen løs.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 Sluttdrama
 
Vika setter på turboen på 26-29, og klokken viser 38 sekunder igjen av kampen.
 
Håkon Måsøval-Jensen reduserer for Vika, og femten sekunder før slutt setter Jesper Gustavson Grytten enda et for Vika og tavla viser 28-29.
 
Charlottenlund har ballen, men mister den. I de siste sekundene får Theodor Bergseth Husøy ballen og rykker mot målet til Charlottenlund.
 
Han blir imidlertid kraftig felt av Charlottenlunds Jesper Laugaland i siste sekund, men Vika får frikast fra kanten. Flere mener at det er soleklar sjumeter til Vika.
 
 
Vanskelig posisjon
 
Det diskuteres heftig, og dommerduoen deler ut kort og advarsler, før Charlottenlund danne mur framfor vikas Jesper Gustavson Grytten, som også ble vikas toppscorer i kampen.
 
Jesper må få vippet ballen over muren og i mål. En krevende oppgave som ikke gir nødvendig kraft, og ballen går over mål.
 
Charlottenlund 2 vinner 28-29.
 
 
2.divisjonspill
 
Begge lag, og nå også Bergsøy, møtes neste sesong i 2.divisjon.
 
Spjelkavik havnet nederst av lagene på trygg plass, med 15. poeng. NTNUI og VIkhammer HK rykker ned.
 
Tiller rykker opp til 1.divisjon med suverene 42 poeng.
 

SPJELKAVIK A-LAG HERRER HÅNDBALL:

KAMPOPPSETTET TIL SPJELKAVIK A-LAG HERRER - 2.DIVISJON

HER ER TABELLEN FOR 2.DIVISJON AVD.4

HER FINNER DU SPILLERE OG STATISTIKK FOR SPJELKAVIK A-LAG HERRER