HALLEN ER FERDIG: Se vår nye store bildeserie fra innsiden og utsiden av en ferdig Spjelkavik Arena. Trykk på bildet for å få full skjerm og starte. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Etterlengtet

Endelig er hallen ferdig.

 

SE BILDESERIE ØVERST.


byline friwal

PUBLISERT
31. oktober 2024


 

Spjelkavika.no

SPJELKAVIK ARENA

FLERBRUKSHALL

VASSTRANDA:

 

Det tok 40 år med planer, økonomiske beregninger og politisk kamp for en neve veteraner i Spjelkavika.
 
 
Kjemperne først
 
Nå står endelig Spjelkavik Arena fiks ferdig ute og inne, og over helga skal elevene begynne å bruke hallen.
 
 
Ikke alle av dem er blant oss lenger, men de som er her fortjener en eksklusiv omvisning i den svært innholdsrike hallen, og landskamparenaen som dette jo er.
 
I morgen fredag stiller prosjektleder i Møre og Romsdal fylke, Therese Giskeødegård Osvik opp for veteranene.
 
 
Prosessen i bilder
 
 
Nå har vi igjen vært inne og tatt bilder, både i en ren 6.600 kvadratmeter stor hall, og når teleskoptribunene er trukket ut.
 
 
SE VÅR NYE BILDESERIE ØVERST
 
 
Rundt hallen
 
Vi har også tatt for oss uteområdene som har blitt en berikelse for området, med fortau, bruer, treningsstasjoner, benker, busskur, parkeringsplasser og blomster.
 
Et skilt forteller publikum om fauna og dyreliv i og ved elva ved hallen, og visste du hva en ”Floatingbenk” er?
 
-Nei, det er ikke en smal skaterampe, men en benk de som jobber her har laget. Den har et mykt dekke å sitte på, slik som er på bakken rundt apparatene ute.
 
-Under benkene kommer det dekorativt lys. Det blir en god plass å sitte, og i forskjellige høyder, forteller Therese om den helt spesielle benken ved hovedinngangen.
 
 
«En Kropp»
 
Også utsmykkingen har det vært knyttet stor spenning til. Spesielt ute på den store vestvendte veggen. Nå når den er oppe virker det som at folk mener det ble fint. Spesielt i mørket lyser den opp, enten bevegelig eller statisk.
 
-Det er kunstnerne Rhoda Ting og Mikkel Dahlin Bojesen i Studio Thinkinghand i Danmark som har laget kunsten ute, forteller hun.
 
«En Kropp» har de kalt lysverket som danser i en koreografi, inspirert av hvordan fungisopp kommuniserer gjennom elektriske signaler.
 
Verket pulserer sakte som en organisme som puster, og inviterer publikum til å senke tempoet, og koble seg på soppenes rytme og livssyklus, som faktisk er svært spesiell.

(Saken fortsetter under bildet):

FLOATINGBENK: Det er ikke en skaterampe nei, men faktisk en benk det er både mykt og godt å sitte i. Og det i flere høyder. Under kommer det lys, og herligheten er laget av de som har jobbet med hallen. Og floatingbenken finner du ved hovedinngangen.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


«Warming Seas»
 
Inne i foajeen og mingleområdet møtes publikum av et annet kunstverk, signert den portugisiske kunstneren Marisa Ferreira.
 
«Warming Seas» har hun kalt verket på 7,5 lengde, og 2 meters høyde, og som bølger seg tredimensjonalt over veggen i området.
 
Materialene er eik, speil, acrylglass og akustikkpaneler, og er inspirert av Johan Ernst Gunnery og «Flora Norvegica» fra 1766, kjent som den første floraboken som beskriver norske planter.
 
Ålesunds tilknytning til havet, Norges blå skoger og havvekster er også i tankene til kunstneren.

(Saken fortsetter under bildet):

«EN KROPP»: Det er navnet på lyskunsten som står statisk, eller danser koreografert på veggen..
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Innholdsrik
 
Vi er igjen inne i storstua. Selve hallen. Vi er innom trim- og styrkerom, klasserom, klubb- og møterom. Vi ser på kiosker og kjøkken. Ser at kampsportrommet er klar for bruk.
 
Sykler for spinning, vekter, tredemøller og benker for press og løft er på plass. Og det er ikke en av hver, liksom, men massevis av utstyr for hele skoleklasser om gangen. Men så er det jo de som skal bruke hallen på dagtid.
 
At elever skal bruke hallen er tydelig. For lærere ved flere skoler er på befaring.
 
-Vi har to klasserom som er adskilt med flyttbare vegger slik at vi kan åpne til et stort rom. Det er også møterom i bygget. Alle med store skjermer, forteller Therese.

(Saken fortsetter under bildet):

TRIBUNEN: Slik felles tribunene på langsiden inn.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Kiosker og tribune
 
-I mingleområdet er det kiosk og kafé, men også inne i hallen på hemsen rundt hallflaten er det flere kioskutsalg.
 
-Det er også tilrettelagt for media på øverste hemsen, forteller hun.
 
De nye tribunene kan trekkes inn for å få tre fulle baner. Og det er mange fastmonterte sitteplasser rundt på hemsene. Hallen kan også deles opp.
 
Tribunene går rimelig raskt å trekke ut, og da har en plutselig en internasjonal arena for landskamper på en håndballbane.

(Saken fortsetter under bildet):

SIKRET: Grunnet fare for utrasing er den påbegynte stien opp til hoppbakkene sperret av.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Sikring
 
Nå er alt klart for bruk. Kun et sikringsgjerde står igjen utenfor. Ellers er alt åpent rundt hallen.
 
-Vi skal også lage ferdig turstien opp til hoppbakkene. Den er ikke ferdig, og vi har gjerdet inne området siden det kan være en risiko for barn, sier Therese.
 
Nå kommer altså elevene fra videregående inn 4. oktober. Over nyttår kommer breddeidretten og alle oss andre som vil bruke hallen, enten det er som utøvere eller publikum.
 
Jo, Spjelkavik Arena ble et virkelig praktbygg regionen får god nytte av.
 
Takk for titten!
 
SE ALLE BILDENE ØVERST I SAKEN