PÅ VEI TIL JULEPARADEN:   Sju flotte barn har hovedrollene i filmen "Vikanissen & Smånissene på vei til Juleparaden". Nå er de i Spjelkavika, men må holde seg skjult, for er de for mye sammen med oss andre vil de bli for lik oss. Video: TV-SMIA OG SPJELKAVIKA.NO


"Vikanissen & Smånissene"

Nå er de klar for Nisseløp og Juleparade. Se filmen over, og programmet for dagen nederst.


byline friwal         byline pk                       26.november 2017


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | KULTUR:  Vikanissen er endelig tilbake i Spjelkavika for å delta i Juleparaden og det nye Nisseløpet 1.søndag i advent. Men i år er han ikke alene.

 

facebookknapp

 

Vikanissen

Hvert år tar Vikanissen, eller Myrdalsnissen som han egentlig heter, seg en tur til Spjelkavika for å delta på Juleparaden.

I år fikk han selskap av sine seks små nissesøsken som også ble med på den strabasiøse turen til Spjelkavika.

 

dagotto ann

Blir lik menneskene

De har imidlertid en utfordring. Og den er at nisser som dem blir mer og mer lik menneskene jo mer de tilbringer tid med dem. Derfor er det viktig at de holder seg skjult så lenge menneskene ikke ser ut som dem.

Blant annet har gamle nissefar møtt en kar på Spjelkavikfjellet dag ut og dag inn. Han heter Peder Nedregaard, og resultatet er at Nissefar og Peder nå er like som to dråper vann.

 

HER KAN DU SE TIDLIGERE FILMER OM VIKANISSEN OG LESE OM JULEPARADEN

 

Ligger i skjul

Og under Juleparaden og Nisseløpet ser jo alle i Spjelkavika ut som dem, altså som nisser. Da risikerer ikke nissene å bli som menneskene de møter, og nettopp derfor ligger de nå i skjul nede i Spjelkavika en plass og venter på både Nisseløp og Juleparade.

Vi mistenker dem for å ligge i trening til Nisseløpet når ingen ser dem.

 

LES OGSÅ: Nisseløp i Spjelkavika

SE VIDEO NISSELØPSVIDEOEN

nissepage

 

Tålmodige skuespillere

Det er spjelkavika.no og TV-Smia (tidligere Spjelkavika Mediesmie) som på tredje året produserer film om Vikanissen, som et bidrag til å gi oppmerksomhet til Juleparaden og Nisseløpet.

I hovedrollene finner vi medlemmer av Spjelkavik skolekorps, sju barn som har utvist en utrolig tålmodighet med mye venting på filmsettene.


(Saken fortsetter under bildet):

Vikanissene05

TÅLMODIG GJENG:  (F.v) Mia, Einar, Lilly, Oline, Johannes, Adrian og Erik måtte tåle både å bli søkk våte og mye venting. Men alltid med spillopper og godt humør.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Vikanissen spilles av Johannes Walderhaug, en rolle han har hatt i to tidligere filmer.

Nissesøsknene hans spilles av Einar Tønnesen, Adrian Sønderland Valderhaug, Erik Langeland, Oline Breen, Lilly Domben Aarsnes og Mia Møller Belsvik. Alle er i åtte- niårsalderen og har gjort en fantastisk jobb som skuespillere over flere dager.

 

Med seg har de selvfølgelig en alltid positiv og vellvillig Peder Nedregaard (87) som gamle nissefar. I tillegg har skoleelever ved Spjelkavik barneskole og ikke minst Spjelkavik skolekorps roller i filmen.

Filmen er spilt inn over en periode på ei uke, og lokalitetene er Fjellsetra i Sykkylven og i Spjelkavika.


(Saken fortsetter under bildet):

vikanissene04

PEDER:  Peder Nedregaard (87) er den optimale JA-mann, og selvfølgelig ville han spille Gamle Nissefar, som hadde møtt alter-ego Peder så mange ganger på fjellet at de to var blitt som to dråper vann.
Foto: TORILL AASEN / Spjelkavika.no


Lyssatte skogssti

Filmcrewet fikk utfordringer med været under innspillingen. En scene var spesielt viktig, og den foregår i starten av filmen der et kjærestepar (mennesker) går kveldstur. Men så snart de har forlatt stien blir det liv og røre. Hele stien lyser opp, og Vikanissen og Smånissene begynner å danse og leke seg.

Stien skulle lyssettes med masse lys som lå skjult. I tillegg ble faktisk deler av de gamle lysene på juletreet på fjellet brukt til opplysning. Resten av lysene sørget Lyd & Lydpartner for. Og til tross for regn og sludd på Fjellsetra ble scenen bestemt gjennomført.


(Saken fortsetter under bildet):

vikanissene02

SLUDD:  Store og små skuespillere og statister i Spjelkavik skolekorps venter tålmodig i et surt vær på en fjellvei på Fjellsetrea.
Foto: TORILL AASEN / Spjelkavika.no


Superduper adventssøndag

En superduper adventssøndag

3.desember er i år 1.søndag i advent. Og her er programmet for en dag som etter hvert har blitt mer og mer innholdsrik, og ikke minst ”julete”.

 

PROGRAMMET

 

Kl. 12.45 – 13.00: Oppmøte til Nisseløp ved Spjelkavik stadion. Her blir det utlevering av startnummer, morsom oppvarming med bl.a. Støvveldans, salg av julegløgg og gratis pepperkaker med mer.

Bedriftsklassen starter først, deretter familieklassen. Sistnevnte er et lavterskelarrangement der det er om å gjøre å delta. Det er morsomme poster på løypa rundt Lillevannet, og en kan vinne flotte premier.

Inntektene går til Spjelkavik skolekorps. Familieklassen: kr. 50.- (voksen) og kr. 10.- (barn).

Bedriftsklassen: Kr. 200.- pr. deltager.

Vi opererer med minstepriser, altså er det mulig å støtte korpset med mer. Betales kontant eller via vipps før start.

 

16.30: Julekafeen åpner på Spjelkavik ungdomsskole. Kaker, kaffe, pølser, katta i sekken og mye mer.

 

16.45: Oppmøte til den tradisjonelle Juleparaden på Amfi Moa Gård sin parkeringsplass bak Fellini restaurant. Fakler selges på stedet.

 

17.00: Avmarsj til Spjelkavik ungdomsskole.

 

17.30 – 18.00: Moro på plassen, musikk og etter hvert nedtelling til tenning av julegrana på toppen av fjellet. Det er Helga Krogsæter Ytrebø som har fått æren av å tenne julegrana etter å ha blitt trukket ut som vinner i spjelkavika.no sin innsamlingsaksjon for nye julelys på juletreet.

Når juletreet står og lyser for oss og en haug kommuner rundt oss, vil himmelen lyse opp av fyrverkeri.

 

18.00. (ca): Premiering av Nisseløpet, samt musikk og moro inne på Spjelkavik ungdomsskole.

 

MØT OPP OG LAG LIV I VIKA, SAMTIDIG SOM DU STØTTER SPJELKAVIK SKOLEKORPS!