PEDERLØPET: Årets Pederløp gikk av stabelen lørdag, med 46 løpere og ny rekord.

30.august 2020

baronen pageann

Spjelkavika.no | VIKADAGENE: Duskregnet sluttet akkurat da startsignalet gikk på marka til Gøta gård i Spjelkavika lørdag.

Vellykket
46 løpere stilte til start i et løp arrangøren Team Spjelkavika og Vikadagene egentlig vurderte å avlyse.

Men med korrigeringer grunnet pandemien falt valget på å kjøre løpet. Og det ble en vellykket avgjørelse

En skulle tro det ville bli gjørmebad opp løypa, side det hadde regnet like før.

Brutalt
-Nei, det var faktisk bløtere i fjor, forteller Jonas Gardien etter rekordløpet.

-Stakk du fra feltet?

-Ja, men jeg venta til vi kom helt opp til grusen, for Pederløpet er et kort og brutalt løp.

-På grusen satte jeg i gang spurten og tenkte at jeg måtte få ei god luke til nestemann, Steffen Grytten, sier han.

Jonas forbedret tiden sin fra 15.17 i fjor til 14.29 i år, og slo Grytten med fem sekund.
(Saken fortsetter under bildet):

VINNERNE: Fra venstr: Ingrid Gjerde Tholvsen, Sander Svorkmo Finnøy, Helene Marzano Frey og Jonas Gardien